3 alimente care-ţi protejează inima

1 76663 original jpg jpeg

Mâncarea nesănătoasă îţi poate afecta inima. Ai grijă de sănătatea ta şi consumă alimente bogate în nutrienţi. Iată ce fructe se recomandă să introduci în alimentaţia ta!

Pepene

Satisface-ţi pofta de dulce cu o felie de pepene verde, un fruct bogat în fibre şi o sursă excelentă de antioxidanţi. El conţine licopen despre care se spune că previne bolile de inimă şi cancer. De asemenea are citrulină care îmbunătăţeşte starea vaselor de sânge şi poate aduce beneficii persoanelor cu disfuncţie erectilă şi diabet.

Avocado

Bogate în grăsimi monosaturate şi potasiu, avocado este un mineral cunoscut şi pentru controlul tensiunii arteriale. De asemenea, este o sursă mare de vitamina C, fibre şi carotenoizi, care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, avocado a demonstrat că ajută organismul să absoarbă antioxidanţi atunci când sunt consumaţi cu legume, precum spanacul şi morcovii.

Fructe de pădure

Pline de antioxidanti, fructele de padure sunt o alegere înţeleaptă pentru sănătatea inimii. Acestea cresc colesterolul bun şi scad colesterolul rău şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Indiferent dacă sunt proaspete, congelate, uscate sau fierte, fructele au conţinut scăzut de calorii, care contribuie la creşterea osoasă şi transformarea grăsimii în energie.