6 semne ca ești prea stresată. Așa se acumulează grăsimea în talie!
Un nutriționist ne dezvăluie semnele că avem un nivel ridicat de hormoni ai stresului, lucru care duce la probleme de sănătate, îngrășare și insomnii deloc plăcute.
Leanne Ward, din Brisbane, spune lumii întregi că, dacă vrem să slăbim, trebuie să ne îmbunătățim sănătatea intestinelor noastre și să avem grijă de noi la nivel psihic, pentru că stresul este factorul care contează cel mai mult atunci când punem kilograme în plus pe noi.
„Prea des oamenii nu reușesc să gestioneze stresul de peste zi și-l lasă să se adune până explodează pur și simplu sau, mai rău, până duce la un burnout pe termen lung”, a declarat nutriționista pe pagina sa de Instagram.
Un ritm cardiac normal ar trebui să fie între 60 și 100 de bătăi pe minut, dar poate varia de la minut la minut. Vârsta pe care o ai și starea generală a sănătății tale îți poate modifica ritmul cardiac, așadar e bine de ținut minte că un puls normal variază de la om la om. Acesta este primul semn că poți fi stresată – cât de repede îți bate inima în mod obișnuit.
Un alt semn că nivelul hormonilor stresului e crescut ține de faptul că te simți obosită seara, dar nu poți dormi tocmai că ești prea obosită. Cu sigurnață că ai pățit asta la un moment dat, nu? Ca să poți adormi și-a avea parte de o odihnă bună, trebuie să elimini orice sursă de lumină albastră din dormitor, să renunți să mai folosești gadgeturile cu o oră înainte de-a intra în pat, să faci un duș călduț înainte – nu fierbinte și nici rece – și să citești puțin înainte de-a stinge lumina.
Leanne recomandă, de asemenea, meditație și respiratul adânc, din burtă, înainte de culcare. Se pare că te relaxează destul de mult asemenea lucru. Merită încercat, nu?
Al treilea semn că ceva e în neregulă e că simți anxietate atunci când bifezi tot felul de treburi de zi cu zi și apoi te simți copleșită destul de des. Atenție, presiunea e prea mare!
Al patrulea semn că ești prea stresată e că nu ți-e mintea limpede parcă și nu gândești clar. Pentru asta, Leanne recomandă să-ți ții un jurnal, în care să scrii la final de zi, confesiunile luându-ți parcă poverile de pe umeri. Mai mult, poți face un duș rece, care are beneficii nebănuite – îți intensifică circulația sângelui, îți stimulează metabolismul și imunitatea.
Dacă ai mari pofte de dulce, balonări sau constipație, ei bine, sistemul tău digestiv încearcă să-ți spună că ceva e în neregulă în viața ta. Pentru a combate acest inconvenient, poți opta pentru o dietă bogată în fibre, așadar adaugă mai multe fructe și legume în meniul tău zilnic.
Trebuie, de asemenea, să observi dacă îți cade părul mai mult decât de obicei, dacă ai cicluri neregulate și erupții pe piele. Toate acestea, împreună cu alte semne, pot indica o problemă. Trebuie s-o iei mai ușurel, să nu te mai consumi atât și să te gândești la tine mai des, nu numai la cei din jur. Ce nevoi ai tu, ce te face fericită, cum te poți relaxa?
Alte sfaturi venite de la specialist au de-a face cu ieșirile în aer proaspăt, plimbările prin natură, meditația, respirațiile adânci și culcatul cu o jumătate de oră mai devreme seara.
Ideal, farfuria ta ar trebui să conțină jumătate de porție legume, un sfert să fie proteină și celălalt sfert – carbohidrați. Nu uita nici grăsimile sănătoase, ca uleiul de măsline și avocado. O dietă echilibrată și sănătoasă te va repune pe picioare și-ți va oferi oportunitatea de-a pierde din acea grăsime acumulată pe talie, care ți se pare atât de inestetică și care este cauzată de STRES.
Foto - Shutterstock