Cât de des se spală blugii și de ce să folosești vodcă la curățarea lor

În mod normal, ne spălăm hainele după fiecare purtare, însă conform experților, există un anumit articol vestimentar pe care nu trebuie să îl punem atât de des în mașina de spălat rufe - perechea de blugi. 

image

Blugii din denim fac parte din vestimentația noastră, indiferent de anotimp. Îi putem asorta la aproape orice, pot fi lejeri și mereu în tendințele modei. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, spălarea blugilor a fost subiectul multor dezbateri. 

Vezi și: De ce nu trebuie să folosești balsam de rufe când speli hainele bebelușului și cum le cureți corect

Unii susțin că trebuie să îi spălăm după fiecare purtare, alții că această acțiune ar deteriora materialul. Care este adevărul? Experții ne răspund la această curiozitate.

La cât timp se spală blugii

Poate ai crezut că blugii se spală după fiecare purtare, însă specialiștii din domeniu nu sunt de acord cu această idee: „Blugii se spală cât mai puțin posibil sau chiar deloc. Cu cât vei spăla mai des blugii, cu atât ei se vor deteriora mai repede, în special blugii închiși își pierd rapid din culoare‟, a fost declarația surprinzătoare a lui Benjamin Talley Smith, designer și specialist în articole vestimentare din denim, pentru „Today‟. 

Ideea este susținută, în mare parte, inclusiv de către Patric Richardson, gazda „The Laundry Guy‟: „Poți să îți speli blugii după nouă sau zece purtări, pentru mine acest interval de timp este ideal‟, a mărturisit el. 

Citește și: Cum speli corect prosoapele ca să nu fie aspre. Trucul eficient care le face moi și pufoase

Cum îi cureți corect

La curățarea blugilor, Richardson recomandă utilizarea unui ciclu scurt de spălare și folosirea apei, la 40 de grade: „Apa ușor călduță va activa detergentul‟, informează specialistul. În plus, recomandat este să îi usuci, la o temperatură scăzută. 

Cu toate acestea, dacă hainele tale sunt vizibil murdare, nu mai amâna spălarea lor! Folosește detergent special, în funcție de culoarea blugilor și pune-i în mașina de spălat, la ciclu rapid. În plus, dacă ai scăpat, din greșeală, mâncare pe blugi, pulverizează puțină vodcă pe ei: „Vodca îndepărtează orice miros, dar mai ales este un puternic antibacterian‟, remarcă Patric Richardson. El spune că această practică este folosită de către costumierii teatrelor de pe Broadway. 

Sursă foto: Shutterstock