Ce poţi trata cu lobodă

1 56407 original jpg jpeg

Dacă te vei plimba printre tarabele din piaţă vei vedea că se găseşte lobodă. Nu sta pe gânduri şi cumpără câteva frunze. Iată ce beneficii are consumul de lobodă pentru organism.

 Curăţă sângele 

Loboda este o plantă de primăvară benefică pentru organismul uman. Planta curăţă sângele iar datorită vitaminelor,mineralelor,fibrelor şi a altor nutriţienţi,întăreşte sistemul imunitar.

Tratează astmul

Loboda conţine antioxidanţi care reduc riscul apariţiei numeroaselor afecţiuni,printre care se numără şi cancerul. Totodată, planta tratează unele afecţiuni precum acneea,astmul,chisturile ovariene sau alergiile. De asemenea,îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi previne formarea de cheaguri de sânge. Poţi să consumi loboda în salate sau în ciorbe.

Combate astenia de primăvară

Loboda previne şi combate astenia de primavară,acţionând ca mineralizant şi vitaminizant. Datorită pigmenţilor şi  a vitaminei C din compoziţia sa,loboda ajutăorganismulsă încetinească procesele de îmbătrânire,facilitând regenerarea celulară.

Citeşte şi:

Remedii pentru alergiile de primăvară

Remedii care te ajută să învingi indigestia

Ajută gâtul infla

mat

Loboda este utilă şi pentru tratarea tusei,a gâtului inflamat şi a gutei. Fierbe câteva frunze de lobodă timp de 5 minute. Lasă la infuzat 15 minute după care strecoară amestecul. În sucul rezultat toarnă puţin oţet,miere şi un praf de sare. Bea de 3 ori pe zi după masă.

Vindecă rănile

Sub formă de cataplasmă,planta ajută la tratarea bubelor şi a rănilor. Într-un vas cu apă se fierb câteva frunze de lobodă,până când amestecul dă în clocot. Laşi să se răcească. Când loboda e caldă se înfăşoară în tifon şi se pune pe rană. Se ţine 30 de minute.

Contraindicată celor cu litiază renală

Loboda conţine cantităţi importante de acid oxalic. În cantităţi mari,loboda este contraindicată persoanelor care suferă de litiază renală.