Ce să mănânci când eşti răcită

1 79701 original jpg jpeg

Eşti răcită, te doare capul, abia respiri, îţi vâjâie gândurile-n cap. Ai răcit. Stai în casă, bagă-te într-o plapumă mare şi moale, cu o carte bună-n mâini (dacă poţi să citeşti) şi apucă-te şi dă ordine prin casă! Uite ce să comanzi, ca să-ţi fie bine!

Supa de pui cu tăiţei

I se mai spune supa de alungat răceala, iar adevărul e că tot ce se spune despre supa de pui cu tăiţei nu e doar marketing deştept!Această fiertură sărată reuşeşte să pună la loc sodiul pierdut prin transpiraţie, în timp de legumele furnizează vitamine (alea care mai rămân în urma procesului de fierbere) şi proteină din pui. Proteina din pui e foarte importantă pentru că întăreşte organismul, ajută muşchii să se recompună, iar recuperarea se face mai uşor. Unii cercetători spun că supa de pui cu tăiţei, cu mirosul ei îmbietor declanşează eliminarea mucusului şi, deci, eliberează căile respiratorii.

Fasolea sau năutul

Puiul nu trebuie să fie singura ta opţiune de proteină. Se mai întâmplă ca atunci când eşti răcit să n-ai chef să mesteci o bucată de piept de pui, aşa că cel mai indicat pentru tine e să-ţi faci o pastă de fasole sau năut, în care să mai pui câţiva căţei de usturoi şi puţină zeamă de lămâie. Bagă cu feliuţe subţiri de pâine prăjită. Dar subţiri, ca să nu te strofoci prea tare! Nu uita că leguminoasele sunt surse foarte bune de proteine uşor asimilabile şi foarte uşor de folosit de către organismul tău.

Fructe şi legume colorate

E foarte important să mănânci o varietate foarte mare de antioxidanţi atunci când eşti sănătoasă, dar atunci când eşti bolnavă, cu atât mai mult. Corpul tău are nevoie de surse sănătoase de vitamine, minerale şi antioxidanţi, cu ajutorul cărora să-ţi pună la punct inamicii. În general, cine are o alimentaţie bazată pe fructe şi legume crude are o sănătate mai puternică iar atunci când se îmbolnăvesc, organismul lor are o capacitate mai mare de regenerare.

Suc de portocale

Dacă nu mănânci portocale, atunci măcar prepară-ţi un suc natural din ele. Sucul de portocale e o sursă gustoasă şi sănătoasă de vitamina C şi antioxidanţi. Aportul de vitamina C şi de antioxidanţi în perioadele de răceală scurtează durata acesteia.

Ghimbir

Toate mâncărurile şi băuturile făcute cu ghimbir pot să atenueze problemele de stomac. Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatoare şi e foarte eficient împotriva greţii – unul dintre simptomele cele mai supărătoare ale răcelii. Ăsta mai e bun şi când eşti gravidă, aşa că bagă, oricum!



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg