Ce să mănânci dacă ai fibromialgie

1 81208 original jpg jpeg

Fibromialgie. Pentru necunoscători, dar mai ales pentru cunoscători: o durere difuză, prin tot corpul. Ştii? Ca-n vorba aia, „mă doare tot corpul“. Nu e o durere localizată şi, uneori, poate creşte pragul durerii până la un nivel greu, greu suportabil. Îţi arăt câteva remedii la îndemână, din propria ta casă, cu ajutorul cărora mai poţi să-ţi mai atenuezi durerile astea, care, deseori, vin însoţite de efecte secundare naşpa: te umfli, reţii apa, eşti obosită cronic, nu dormi bine.

Dacă remediile pe care ţi le arătăm aici sunt urmate corect, ai să fii uimită ce bine o să te simţi în doar câteva zile. Funcţionează mai bine decât medicamentele de sinteză, care mai au şi efecte secundare.

Ghimbirul

Ajută la eliminarea durerii şi a inflamaţiei. Poţi să-l consumi sub formă de ceai (infuzie) sau pur şi simplu, poţi să incluzi ghimbirul în mesele tale (îl razi pe deasupra...). Mai poţi să obţii o pastă dintr-o bucată mică de ghimbir, fiartă bine în apă. Pasezi bucăţica de ghimbir în chiar apa în care a fiert, o împarţi în două şi o bei în două reprize, pe parcursul zilei.

Usturoiul

Foloseşte-l în stare naturală, crudă, în toate mesele tale. E atât de simplu!

Camforul

Relaxează muşchii şi reduce durerea. Reducerea durerii înseamnă o creştere a eficienţei cu care funcţionează şi corpul tău. Cei care suferă de dureri de spate ar trebui să-şi facă masaje cu camfor. Poţi să adaugi mentă, pentru efectul răcoritor.

Exerciţiul fizic şi yoga

Trebuie să faci mişcare de cel puţin 3 ori pe săptămână. Asta te ajută să-ţi relaxezi mintea şi te învaţă să stai mult mai relaxat la masă. Prin stimularea circulaţiei sângelui printre articulaţii şi îţi alină durerea.

Legumele

Nu miza pe varză, cartofi şi spanac. În schimb, mizează pe dovleac şi salată verde cât mai multă. Asigură-te că bei cantităţi enorme de limonadă!

Lichide

Bea apă chioară, sucuri de legume crude şi de fructe. Crude.