Cel mai bun ceai pentru rinichi sănătoşi

1 79823 original jpg jpeg

Urzica este o plantă cu calităţi excepţionale, bogată în calciu, magneziu, vitamine, flavonoide şi carotenoide, cu un impact pozitiv asupra întregului organism. Ceaiul de urzică conţine o concentraţie mare de antioxidanţi, de aceea este recomandat în mai multe tipuri de afecţiuni.

Menţine sănătatea rinichilor şi a prostatei

Ceaiul de urzică este un diuretic puternic şi poate echilibra cantitatea şi frecvenţa urinării. De asemenea, reglează nivelul testosteronului şi ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale.

Pentru îngrijirea pielii şi a părului

Chiar dacă este un remediu intern excelent, ceaiul de urzică tratează afecţiuni precum acneea sau eczemele. Proprietăţile sale inflamatoare şi analgezice pot grăbi procesul de videcare al pielii. Antioxidanţii conţinuţi diminuează aspectul cicatricilor.

Îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de urzică este bogat în antioxidanţi, care favorizează tratarea problemelor digestive, precum diareea sau la polul opus, constipaţia. În plus, poate distruge bacteriile dăunătoare, favorizând dezvoltarea celor bune.

Combate osteoporoza

Calciul, potasiul şi fierul găsite în cantităţi mari în ceaiul de urzică sunt mineralele de care persoanele care suferă de deficienţă de fier au mare nevoie. Acestea ajută tototdată la menţinerea densităţii osoase.

Mod de preparare

Se pune o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă fierbinte şi se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară.

Ai grijă!

Consultă-te de fiecare dată cu doctorul tău înainte de a începe să bei ceai de urzică, deoarece este contraindicat femeilor însărcinate. De asemenea, nu depăşi doza zilnic recomandată de 3 ceşti pe zi şi într-o cură nu mai lungă de 6 săptămâni.