Cum să cureți usturoiul ca să se activeze alicina și să fie sănătos

Usturoiul n-ar trebui să-ţi lipsească din dietă. Este benefic pentru curăţarea arterelor, îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, eliminarea şi combaterea celulelor canceroase. Pentru a profita de efectele pe care le produce, este nevoie să ştii cum să-l consumi!

image

De-a lungul timpului, usturoiul s-a dovedit a fi mai mult decât un simplu condiment culinar. Îmbogățit cu polifenoli și compuși organosulfurați, acesta a apărut ca un aliat în prevenirea bolilor. Studii numeroase susțin beneficiile usturoiului în combaterea afecţiunilor cardiovasculare, diabetului, tulburărilor metabolice şi chiar a cancerului. Proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și de reducere a nivelului de grăsimi acumulate în corp îl fac nelipsit din dieta de zi cu zi.

Usturoiul a fost folosit în scop medicinal în Antichitate pentru a trata diverse boli, apoi, în zilele noastre, a captat atenția cecetătorilor datorită proprietăților sale bioactive impresionante. Compuși precum alicina, ajoena și saponinele sunt responsabili pentru efectele terapeutice, acțiunile antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene. Cercetările continue încearcă să valorifice pe deplin potențialul de vindecare al usturoiului.

Aşa folosești usturoiul pentru a fi eficient!

Pentru a fi activat, usturoiul trebuie zdrobit. La zdrobirea usturoiului se activează mai multe substanțe care contribuie la potențialul său nutritiv maxim. Una dintre substanțe este alicina, un compus cu sulf care se formează atunci când usturoiul proaspăt este zdrobit sau tăiat. Alicina este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene.

Vezi și: Ai curăţat greşit usturoiul până acum. Uite cât e de simplu!

O altă substanţă benefică din usturoi este disulfura de dialil, un metabolit al alicinei, care este produs atunci când este descompus şi care are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. S-alil cisteina este un alt metabolit al alicinei care a fost asociat cu efecte antioxidante și antiinflamatoare.

Toţi acești compuși activi sunt responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate asociate consumului de usturoi, cum ar fi capacitatea antioxidantă, reducerea stresului oxidativ, efectul de scădere a lipidelor.

Te-ar mai putea interesa: Usturoiul, antibiotic natural. Consumul pe stomacul gol face miracole pentru organismul tău în sezonul rece

Modul în care este preparat usturoiul poate afecta cantitatea și disponibilitatea acestor compuși, așa că zdrobirea lui înainte de consum poate ajuta la maximizarea efectelor sale terapeutice și a beneficiilor pentru sănătate.

FOTO: Pixabay



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg