Cum scapi de paraziţii intestinali în mod natural

1 81146 original jpg jpeg

Dacă te confrunţi adeseori cu dureri abdominale, balonare, stare de ameţeală sau flatulenţă, este foarte posibil să ai paraziţi intestinali. Aceştia pot fi combătuţi cu ajutorul câtorva remedii naturale obţinute din plante. Acestea sunt recomandările noastre pentru tine!

Uleiul de oregano

În urma studiilor, s-a descoperit că frunzele de oregano omoară paraziţii intestinali. De aceea, se recomandă consumul zilnic, într-o cură de 6 săptămâni. Îl poţi adăuga în mâncare sau îl poţi folosi în preparate, sub formă de ulei. De asemenea, poţi lua şi suplimente care conţin oregano, într-o doză de 600 de mg, în fiecare zi, cu menţiunea că este indicat să te consulţi cu un fitoterapeut înainte.

Turmericul, proprietăţi antimicrobiene

Cunoscut drept un condiment cu un gust deosebit, turmericul are proprietăţi antimicrobiene care pot distruge în totalitate paraziţii intestinali. Cum se foloseşte? Îl poţi adăuga în sucuri naturale făcute acasă, în lapte sau diverse preparate. Totodată, poţi lua şi suplimente cu turmeric, după ce ai fost, în prealabil, la consultul unui medic de specialitate.

Cuişoarele previn reinfestarea

Un remediu eficient pentru tratarea paraziţilor intestinali, cuişoarele ajută şi la prevenirea reinfestării cu aceştia. Cum se foloseşte? Mestecă zilnic pentru câteva minute 3-4 cuişoare, evitând înghiţirea acestora, deoarece pot fi toxice.

Seminţele de dovleac distrug viermişorii

Unul dintre cele mai cunoscute remedii care combate paraziţii intestinali constă în consumul seminţelor de dovleac. Gustoase şi hrănitoare, acestea se recomandă să se consume ca atare, dimineaţa, pe stomacul gol sau integrate în salate.