În ce fel afectează deshidratarea creierul?

1 75182 original jpg jpeg

Este foarte important să fii hidratată, deoarece fiecare parte a corpului are nevoie de această resursă vitală pentru a-şi putea îndeplini funcţiile. Aşadar, pentru a evita deshidratarea, poartă cu tine întotdeauna o sticlă cu apă şi bea din ea pe parcursul zilei.

Oamenii beau apa gândindu-se la rinichi, ficat şi chiar la inima lor. Cu toate acestea, cel care are cea mai multă nevoie de apă este creierul, care, pentru a putea funcţiona, are nevoie în cea mai mare parte de energie, pe care şi-o ia din apă.

Se spune că trebuie băute 7-8 pahare de apă pe zi. Însă, pentru a te menţine hidratată, trebuie să consumi cantităţi mici de apă în fiecare oră. Astfel, vei armoniza corpul din interior spre exterior.

Ce efecte are apa asupra creierului

Îmbunătăţeşte capacitatea de funcţionare

Pentru a putea funcţiona corect, celulele creierului au nevoie de un echilibru între cantitatea de apă şi alte elemente. De aceea, este esenţial să bei apă când te trezeşti. Acela este momentul în care celulele organului au nevoie de hidratare, pe care doar apa le-o poate da. Creierul este deshidratat dimineaţa, dar, pentru ca el să funcţioneze la o capacitate optimă, trebuie doar să bei un pahar de apă şi să mănânci fructe la micul dejun.

Creşte nivelul de concentrare

Dacă oamenii nu observă de obicei deshidratarea, creierul este primul care realizează acest lucru. Dar, deoarece creierul îşi conservă resursele, tu nu te mai poţi concentra, nu mai răspunzi la fel de repede la stimuli şi apare ameţeala şi senzaţia de slăbiciune. Pentru a evita aceste neplăceri, bea apă la fiecare 45 de minute. Acesta este intervalul de timp în care durata atenţiei începe să scadă. Apa este cel mai bun remediu!

Combate stresul

Poate părea ciudată asocierea dintre apă şi sănătatea mintală. Cu toate acestea, atunci când bem apă creşte temperatura creierului, sunt eliminate toxinele şi celulele moarte, sunt echilibrate procesele chimice din creier, ceea ce provoacă un fel de restabilire mentală. Însă, atunci când simţi să te lasă nervii, bea două pahare de apă. În acest fel, celulele creierului vor rămâne active iar echilibrul format va combate stresul şi anxietatea.

Îmbunătăţeşte calitatea somnului

Este important să bei apă înainte de culcare. Apa stimulează fluxul sangvin în creier, iar acest lucru duce la creşterea nivelului de oxigenare şi hidratare a creierului. Dacă creierul este calm, şi tu vei reuşi să dormi mai bine.