Îți dorești buze ca ale Angelinei Jolie? Ți le poți mări cu acid hialuronic!
Unii oameni sunt binecuvântați cu buze voluminoase, frumos conturate încă din naștere. Ceilalți pot profita de una dintre cele mai sigure și mai populare proceduri estetice, despre care ne vorbește Amalia Anghel, specialist în domeniu.
Acidul hialuronic este o substanță pe care corpul nostru o produce în mod natural, pentru a ne lubrifia încheieturile, ochii și pielea, și care, din păcate, scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. Odată injectată această substanță în buze, ea sprijină țesutul, conturează gura și corectează orice posibilă asimetrie, motiv pentru care are un succes real printre reprezentantele sexului frumos. Anual, la nivel mondial, se efectuează peste două milioane de proceduri ce implică injectarea de fillere, iar reacțiile alergice sunt extrem de rare, procedura fiind minim invazivă.
Nu face rabat la calitate!
Cele care-și doresc injectarea acidului hialuronic se așteaptă să obțină buze mai pline și mai senzuale, o corecție a unor posibile asimetrii la nivelul buzelor și mai puține riduri în jurul gurii. Și au perfecta dreptate!
Dermatologul Amalia Anghel, expert în terapii injectabile, ne vorbește despre una dintre cele mai solicitate tehnici de estetică medicală: „Augmentarea buzelor trebuie să fie efectuată de către medici calificați, instruiți în acest sens, pentru că ceea ce vrem să obținem la final sunt buze cu aspect natural, pentru a completa noțiunea de frumusețe. De asemenea, trebuie ales acidul hialuronic de cea mai bună calitate, pentru a nu fi asociat riscului de reacții adverse precum alergii sau apariția de noduli‟, susține medicul.
Tot specialistul ne-a explicat că acidul hialuronic de cea mai bună calitate, adică cel cu structura foarte apropiată de cea care există în mod normal în organism, are un efect de lungă durată, de opt până la 12 luni, în funcție de particularitățile fiecărui pacient (vârstă, stil de viață, tipul de ten etc).
Posibile efecte secundare
Nu numai frumusețea trebuie luată în calcul atunci când decidem să apelăm la asemenea tratament, ci și sănătatea noastră. Astfel, trebuie să ne informăm cu privire la posibilele reacții adverse. „Una dintre cele mai severe complicații este riscul de necroză (moartea tegumentară) ce poate apărea în această zonă dacă injectarea a fost făcută intravascular, s-a injectat o cantitate foarte mare de acid hialuronic, ce realizează compresie pe vas, sau a fost injectat un acid hialuronic neadaptat acestei zone, mult prea dens.
Tocmai de aceea experiența medicului injector și calitatea substanței sunt definitorii‟, ne avertizează medicul dermatolog. Procedura are efect imediat și nu trebuie să ne așteptăm la vreun edem vizibil după ședința noastră de injectare, care, cum spuneam, trebuie repetată la opt-12 luni. Mai mult, ne putem continua ziua fără a necesita nicio perioadă de recuperare post-intervenție.
„Imediat după injectare pot apărea roșeață, edem, durere, prurit, echimoze, acestea fiind de intensitate mică până la moderată, și dispar în câteva zile până la o săptămână după procedură. După augmentarea buzelor, poate apărea un mic edem ce va începe să scadă în intensitate după primele două zile‟, a adăugat doctor Amalia Anghel.
În ce constă procedura
Se aplică o cremă anestezică pe buze și, după ce începe să-și facă efectul, se injectează filler-ul (din engleză, material de umplutură) cu un ac fin sau canulă (un tub). Cele care se tem de injecție au la dispoziție un stilou care aplică aceeași cantitate de acid hialuronic dorit. În funcție de doleanță, injecția se face în buze, pe contur sau deasupra buzei, după care se mai aplică puțin în diverse zone pentru simetrie. Se simte o mică durere la injectare, iar întreaga intervenție durează maximum 45 de minute.
Ce se întâmplă după procedură
Ca să nu te trezești cu umflături sau vânătăi post-procedură, ține cont de următoarele lucruri: aplică compresă cu gheață în primele 24-48 de ore, nu apăsa pe buze, amână vizita la stomatolog timp de două săptămâni, nu face exerciții extenuate la sală în primele două zile, refuză alcoolul timp de 24-48 de ore și orice tratament anticoagulant pentru două zile.
Foto - Shutterstock