Îți dorești o talie ca trasă prin inel? Iată ce ai de făcut!

Cea mai feminină trăsătură fizică este talia suplă, silueta de tip clepsidră, care scoate la vedere formele atrăgătoare ale unei femei. Cum o obții?

image

Surplusul de grăsime care se încăpățânează cel mai mult să reziste este cel din talie, apoi cel de pe abdomen. E posibil să slăbești la nivelul pieptului, al brațelor și chiar în zona coapselor, dar să rămâi cu „colăceii‟ inestetici din talie la nesfârșit. Cum scapi de ei într-un final?

Pune accentul pe alimentație

Simplul fapt că-ți începi ziua cu o masă echilibrată îți crește simțitor șansele să-ți subțiezi talia, pentru că își accelerează metabolismul și te ajută să arzi mai multe calorii pe tot restul zilei. O alimentație sănătoasă îți oferă acea senzație de sațietate pentru un timp mai îndelungat, ceea ce te va împiedica să iei tot felul de gustări nesănătoase pe durata dimineții sau a după-amiezii.

De fapt, e bine să eviți alimentele superprocesate pe toată durata zilei, nu numai la început, pentru că au multe calorii, exces de zahăr și de amidon, care te împiedică să slăbești și produc toxine nocive în organism. Așadar, refuză biscuiții, chips-urile, tăițeii din comerț sau fast food-ul, dacă vrei să obții o siluetă de vis.

Mai mult, pe lângă ce mâncăm, contează și cât mâncăm. Un truc binevenit e să-ți împarți cantitatea de mâncare pe care vrei s-o consumi în mai multe porții pe care să le mănânci mai des și nu o singură dată. Dacă mănânci totul deodată, mai ales pe stomacul gol, riști să te îngrași. Cheia unui regim de slăbit de succes e să mănânci de mai multe ori pe zi, dar totul în cantități mici.

Nu uita de mișcare!

Fără doar și poate, surplusul de greutate acumulat pe abdomen este cauzat de sedentarism. La cât mănânci zilnic, e nevoie să te miști mai mult, să consumi mai multe calorii, asta e clar. Și singura șansă de-a scăpa de grăsimea abdominală este să începi să slăbești peste tot. Iar exercițiile cardiovasculare sunt cele mai eficiente atunci când îți propui să arzi mai multe calorii.

Așadar, pune-ți echipamentul sportiv și apucă-te să alergi pe loc, chiar la tine acasă, timp de un minut sau două. Fă pauză timp de 60 de secunde, bea puțină apă, apoi reia ședința de alergeat pe loc, timp de unu-două minute. Repetă figura de vreo cinci ori, apoi treci la următorul exercițiu.

Exerciții pentru remodelarea taliei

Rămâi în picioare și ridică câte un genunchi pe rând, cât mai sus și cât mai repede. Alternează genunchii de câte 50 de ori până să iei iar o mică pauză și să începi apoi următorul exercițiu. Stai întinsă pe spate și ridică-ți ușor spre tavan ambele picioare.

image

După ce ți-ai ridicat picioarele perpendicular pe spatele lipit la sol, lasă-le jos ușor, lipindu-le de podea. Repetă exercițiul de 15-20 de ori. Abdomenele sunt, de asemenea, de ajutor pentru a-ți modela puțin talia, așa că e de preferat să le incluzi în noua ta rutină sportivă. De fiecare dată când te apuci de sport, nu uita că trebuie să acorzi o atenție mărită mușchilor trunchiului, pentru a obține niște rezultate vizibile la nivelul mijlocului tău.

Pericolul grăsimii abdominale

Trebuie să scăpăm de grăsimea din talie nu numai din considerente estetice, ci mai ales medicale. Dacă ai mai mult de 89 cm în talie, riști să dezvolți mai multe boli cu potențial fatal, de la cele cardiologice la cancer de colon sau de sân. Ai de trei ori mai multe „șanse‟ să faci demență dacă ești voluminoasă în zona mijlocului și poți dezvolta migrene greu de suportat și diabet de tip 2. La fel de bine, îți poți compromite funcția plămânilor atunci când acumulezi grăsime în talie.   

foto - Shutterstock