La ce este bun zahărul brun

1 79288 original jpg jpeg

La început exista numai zahărul alb, însă acum se găsesc mai multe tipuri. După mai multe studii s-a demonstrat că zahărul brun este mult mai sănătos de cel alb. Chiar dacă au substanţe nutritive similare şi aproape acelaşi indice caloric, diferenţele sunt date de culoare, gust şi modul de procesare.  

Zahărul brun poate fi inclus în absolut toate reţetele, iar beneficiile pe care le are asupra sănătăţii sunt:

Previne obezitatea

Ştiai că zahărul brun poate preveni obezitatea? Zahărul brun are mai multe beneficii asupra sănătăţii, plus că are un număr de calorii mai mic în comparaţie cu zahărul alb.

Oferă energie

Zahărul brun acţionează ca un stimul energic pentru o perioadă scurtă. Te întăreşte şi te ajută să faci faţă stresului zilnic. Aşadar, dacă te simţi lipsită de energie şi obosită, adaugă un cub de zahăr brun în ceaşca de ceai sau de cafea.

Este antiseptic

Zahărul brun are proprietăţi antiseptice care vindecă tăieturile minore şi vânătăile. În plus, mai conţine şi proprietăţi antiinflamatoare şi antimicrobiene, care previn infecţiile care pot să apară din cauza tăieturii. Data viitoare, pune un cub de zahăr brun pe tăietură.

Bun pentru femeile însărcinate

Se spune că femeile care au născut ar trebui să mănânce zahăr brun. După naştere este nevoie de timp pentru recuperare, iar includerea zahărului brun în dieta le va ajuta să-şi recapete energia şi puterea.

Protejează pielea

Zahărul brun este foarte bun pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii, deoarece o hidratează şi catifelează. Zahărul brun este sursă importantă de vitamina B, protejând pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi prevenind astfel îmbătrânirea prematură. Zahărul brun poate fi inclus şi în rutina de îngrijire, mai ales în prepararea măştilor exfoliante.

Nu conţine chimicale

Zahărul brun este lipsit de chimicale, iar datorită neprocesării are un conţinut bogat în melasă – care conţine minerale ca fier, calciu, magneziu, potasiu şi fosfor. Astfel organismul primeşte cantitatea de minerale necesare.