Motivul pentru care bărbații au genele mai lungi decât femeile

Orice femeie care își dorește să aibă gene lungi și dese ar apela la toate trucurile existente ca să le obțină. Nu și bărbații, care au fost înzestrați deja cu gene mai lungi decât femeile. De ce sunt reprezentanții sexului masculin mai norocoși? 

image

Există o mulțime de motive pentru care genele lungi sunt considerate mai atrăgătoare, decât cele scurte. În primul rând, genele dese și lungi evidențiază aspectul ochilor și îi protejează mai bine de particulele de praf. În al doilea rând, este bine să ai gene lungi, deoarece, cu ajutorul lor, poți să dai impresia că porți machiaj. De asemenea, se spune că persoanele care au genele lungi sunt persoane bune și inimoase, iar cu cât genele sunt mai lungi, cu atât nivelul de atractivitate este mai mare. Acest lucru a fost confirmat și de către un studiu recent, publicat în „Evolutionary Behavioral Sciences‟. Rezultatele cercetării au arătat că femeile studiate, cu gene scurte sau neexistente, au fost considerate de către cei din jur, mai puțin atractive decât cele cu genele lungi. 

Citește și: Truc de frumusețe pentru gene de la fostul „îngeraș‟ Miranda Kerr

De ce unele persoane au genele mai lungi ca altele

Lungimea genelor are legătură cu lățimea ochiului, conform „Melmagazine‟. Aceasta ar fi lungimea potrivită pentru ca ochii să fie protejați. Dacă nu am avea gene, ochii noștri ar deveni roșii, extrem de uscați și ne-am confrunta cu mâncărimi.

Vezi și: Cum aplici rimelul ca să ai o privire pătrunzătoare. Trucul de care vei ține cont de acum înainte 

Motivul pentru care bărbații au genele mai lungi decât femeile

Dacă ai observat că persoanele de sex masculin din jurul tău au genele mai lungi, nu este doar o impresie. Acest lucru are legătură și cu faptul că bărbații au mai mult păr pe corp. Această situație este influențată de nivelul de testosteron, un hormon responsabil de trăsăturile dominante ale bărbaților, cum ar fi și: modificarea vocii, creșterea în înălțime, masa și forța musculară și dezvoltarea maxilarului. De asemenea, testosteronul este asociat cu libidoul, cu densitatea osoasă și cu distribuția grăsimii. 

Sursă foto: Shutterstock