Remedii naturale contra inflamaţiei din corp

1 82251 original jpg jpeg

Multe persoane se confruntă cu inflamaţie în diferite părţi ale corpului. Această inflamaţie apare din cauza mai multor motive, cum sunt diverse afecţiuni şi modificarea stilului de viaţă, cauzând disconfort.

Cel mai des sunt luate medicamente pentru a menţine sub control problema, dar ele au unele efecte secundare. Cele mai eficiente în acest caz sunt ceaiurile naturale, şi anume:

Ceaiul de scorţişoară

Ceaiul de scorţişoară conţine proprietăţi antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamaţiei din corp. Mai mult, scorţişoara este condimentul care îşi păstrează toate componentele active, fără să sufere vreo modificare când intră în contact cu alt aliment. Bea zilnic câte o ceaşcă de ceai de scorţişoară.

Ceaiul de fenicul

Ceaiul de fenicul este foarte benefic pentru sănătate, fiind util în reducerea inflamaţia din corp. Fenicul reduce nivelul hormonului cortizol şi, de asemenea, ajută la ameliorarea durerii cauzate de leziuni şi crampe.

Ceaiul de mentă

La fel ca ceaiul de fenicul, cel de mentă este foarte benefic în reducerea inflamaţiei şi durerii. Menta deţine proprietăţi antiinflamatoare şi are efect răcoritor, ambele acţionând asupra problemei într-un mod pozitiv.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este sursă bogată de antioxidanţi. Aceşti compuşi ajută la reducerea inflamaţiei din corp, precum şi la ameliorarea durerii.

Ceaiul de turmeric

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, turmericul este condimentul folosit adesea pentru reducerea inflamaţiei şi a durerii. Adaugă în ceaiul de turmeric şi o lingură de miere.

Bea zilnic câte o ceaşcă din ceaiurile enumerate mai sus, pentru a ţine sub control inflamaţia din corp.

Nu uita că cele mai eficiente sunt remediile naturale, atâta timp cât este cerută părerea medicului. Aşadar, nu apela la ceaiurile de mai sus fără recomandarea atentă a specialistului.