Seminţele de dovleac, miracol pentru sănătate

1 79837 original jpg jpeg

Considerate un elixir pentru sănătate, seminţele de dovleac sunt bogate în substanţe nutritive şi au nenumărate beneficii, cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Motivele pentru care este bine să mănânci seminţe de dovleac sunt:

Previn afecţiunile cardiovasculare

Seminţele de dovleac sunt bogate în grăsimi sănătoase Omega-3, fibre şi diverşi antioxidanţi, toţi având grijă de sănătatea inimii. Acizii graşi mononesaturaţi prezenţi în aceste seminţe scad nivelul de colesterol rău şi îl îmbunătăţesc pe cel bun.

Induc starea de somnolenţă

Surse de serotonină şi triptofan, seminţele de dovleac sunt bune pentru persoanele care se confruntă cu tulburări de somn. Îmbunătăţeşte calitatea somnului mâncând un pumn de seminţe de dovleac înainte de culcare.

Ameliorează durerea de artrită

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, seminţele de dovleac ameliorează durerea de artrită. Dacă suferi de artrită sau de alte boli ale sistemului osos, foloseşte uleiul de seminţe de dovleac pentru a combate durerea.

Întăresc imunitatea

Seminţele de dovleac sunt sursă de fitochimicale şi antioxidanţi, care întăresc sistemul imunitar şi previn bolile asociate acestuia – infecţii virale, răceală, gripă.

Previn deficienţa de magneziu

Bogate în magneziu - un mineral care participă la mai multe reacţii chimice care au loc în organism -, seminţele de dovleac menţin oasele sănătoase, prevenind afecţiuni precum atac de cord, diabet şi hipertensiune.

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Seminţele de dovleac sunt cea mai bună gustare pentru persoanele care urmează un regim alimentar ca să slăbească. Pe lângă faptul că sunt săţioase, seminţele sunt bogate în fibre - ceea ce înseamnă că organismul le va digera mai greu -, prevenind foamea şi poftele pentru alimente nesănătoase.

Bune pentru diabetici

Cunoscute pentru faptul că menţin sub control nivelul de zahăr din sânge, seminţele de dovleac sunt foarte bune pentru diabetici. Persoanele care suferă de diabet de tip 2 pot mânca seminţe de dovleac – au un efect pozitiv. În plus, substanţele prezente în aceste mici seminţe ţin sub control insulina şi previn stresul oxidativ.