Ştii ce este o tinctură şi la ce foloseşte? (P)

1 67720 original jpg jpeg

De mii de ani omul foloseşte plantele în scopuri medicinale. De-a lungul timpului, atât numărul plantelor utilizate, cât şi modalităţile de preparare au crescut considerabil. Diferitele părţi ale aceleiaşi plante, precum şi tipurile de preparare pot avea efecte terapeutice diferite.

Astăzi,plantele medicinale se utilizează în scop terapeutic sub formă de:ceaiuri,infuzii,decocturi,siropuri,tincturi,gemoterapice (extracte din muguri) sau homeopate.

Dintre aceste forme farmaceutice,tincturile sunt printre primele care au fost utilizate în medicină. Acestea se obţin prin macerare cu alcool alimentar în diverse concentraţii. Amestecul hidro-alcoolic asigură un grad mare de extracţie a substanţelor active şi conservabilitate de lungă durată.

Tincturile au o gamă largă de recomandări,ele având proprietăţi:

analgezice(calmează durerea)

antiacide(neutralizează aciditatea din stomac),

antihelmintice(distrug viermii intestinali)

antibiotice şi de creştere a imunităţii 

antiemetice(previn sau calmează greţurile şi vărsăturile)

antipiretice(combat febra)

antireumatice(combat reumatismul)

colagoge(stimulează evacuarea bilei în intestin) 

depurative(curăţă organismul de reziduurile toxice)

diuretice(stimulează producţia şi eliminarea urinei)

expectorante(uşurează eliminarea prin tuse a secreţiilor căilor respiratorii).

Ca orice extract natural,tincturile pot fi asociate în tratament cu alte produse naturale sau chiar cu medicamente alopatice (sfatul medicului este necesar în orice asociere cu medicamente).

Laboratoarele PlantExtraktprepară un număr de 27 de tincturi,respectând reţeta tradiţională:prelucrarea plantelor în stare proaspătă,imediat după recoltare. Această particularitate asigură păstrarea nealterată a compuşilor activi din plante,conferindu-le un efect terapeutic superior.

Tincturile PlantExtrakt sunt extracte vegetale hidro-alcoolice concentrate,obţinute din plante proaspete,culese din habitatul lor natural,din zone nepoluate,certificate ca zone ecologice sau recoltate din culturi ecologice proprii. Conţin alcool etilic farmaceutic obţinut din fermentarea cerealelor,în concentraţii care variază de la un produs la altul.

Cu o atenţie deosebită,specialiştii Laboratoarelor

urmăresc întregul traseu al tincturilor,de la culesul plantei,la prepararea imediată şi la analiza chimică a fiecărui lot şi nu în ultimul rând,la ambalarea în sticla farmaceutică brună.

Portofoliul

conţine

extrase din:afin,anghinară,arnică,brusture,ceai de Jawa,cimbru,coada şoricelului,echinacea,gălbenele,ienupăr,leudră,levănţică,mărar ovăz,păducel,păpădie,propolis,rostopască,salvie,soc,sunătoare,ţelină,trei fraţi pătaţi,tuia,urzică şi valeriană. Fiecare tinctură are proprietăţi proprii şi este indicată în diferite afecţiuni.

85ef95526e090cb46458de2e72f10ac7 jpg jpeg

Tincturile

se pot găsi în farmaciile partenere.