Studiu: Injecțiile cu botox în frunte afectează modul în care creierul interpretează emoțiile
În dorința de a avea un ten impecabil, injecțiile cu toxină botulinică (botox) pot fi destul de tenante. Însă te-ai gândit vreodată care este prețul pe care poți să îl plătești pentru astfel de proceduri? Un nou studiu a arătat că aceste injecții pot afecta procesarea și interpretarea de către creier a emoțiilor altor persoane.
Toxina botulinică (sau botoxul) este un injectabil care se utilizează, din punct de vedere cosmetic, pentru corectarea și estomparea ridurilor și liniilor fine de la nivelul tenului (frunte, zona din jurul gurii), gâtului, bărbiei și pieptului. Tratamentul netezește pielea, iar efectele durează aproximativ trei luni. Până acum, numai de bine despre aceste injecții, însă un nou studiu, publicat în „Scientific Reports‟, arată că injecțiile cu toxină botulinică în frunte pot afecta capacitatea unei persoane de a interpreta emoțiile altora, scrie „New York Post”.
Citește și: Masca facială mai eficientă decât botoxul! Adio riduri!
Prețul pe care îl plătești pentru o frunte fără riduri
Oamenii de știință de la Universitatea din California, Irvine, împreună cu specialiștii unei companii care produce botox, au efectuat mai multe scanări imagistice pe un grup mic, de 10 femei, cu vârste cuprinse înte 33 și 40 de ani.
Scanările au fost făcute înainte ca femeile să își injecteze botox în frunte, cât și la două-trei săptămâni după aceste proceduri. În timpul cercetării, femeilor studiate li s-au arătat imagini cu fețe triste, fericite și neutre și au fost rugate să descrie emoțiile exprimate.
Ce s-a aflat?
Interesant este că, după intervențiile cu botox, au apărut modificări la nivelul creierului, mai exact în zona numită amigdală, cunoscută precum centrul emoțional al creierului. De asemenea, au apărut modificări și la nivelul percepției. Cercetătorii au concluzionat că paralizia temporară a mușchilor faciali, cauzată în mod normal de injecțiile cu botox, împiedică procesarea și interpretarea de către creier a emoțiilor altor persoane.
Citește și: Botoxul poate deveni un tratament viabil în tratarea unei afecțiuni grave
Aduce și multe beneficii!
Din punct de vedere medical, injecțiile cu toxină botulinică se folosesc pentru a trata: migrenele, transpirația excesivă, vezica hiperactivă, bruxismul, spasmele gâtului, dar și alte afecțiuni musculare. De asemenea, cercetările au arătat că aceste injecții pot ajuta la reducerea stărilor depresive, scrie „New York Post”.
Sursă foto: Shutterstock