Studiu: Injecțiile cu botox în frunte afectează modul în care creierul interpretează emoțiile

În dorința de a avea un ten impecabil, injecțiile cu toxină botulinică (botox) pot fi destul de tenante. Însă te-ai gândit vreodată care este prețul pe care poți să îl plătești pentru astfel de proceduri? Un nou studiu a arătat că aceste injecții pot afecta procesarea și interpretarea de către creier a emoțiilor altor persoane. 

image

Toxina botulinică (sau botoxul) este un injectabil care se utilizează, din punct de vedere cosmetic, pentru corectarea și estomparea ridurilor și liniilor fine de la nivelul tenului (frunte, zona din jurul gurii), gâtului, bărbiei și pieptului. Tratamentul netezește pielea, iar efectele durează aproximativ trei luni. Până acum, numai de bine despre aceste injecții, însă un nou studiu, publicat în „Scientific Reports‟, arată că injecțiile cu toxină botulinică în frunte pot afecta capacitatea unei persoane de a interpreta emoțiile altora, scrie „New York Post”. 

Citește și: Masca facială mai eficientă decât botoxul! Adio riduri!

Prețul pe care îl plătești pentru o frunte fără riduri

Oamenii de știință de la Universitatea din California, Irvine, împreună cu specialiștii unei companii care produce botox, au efectuat mai multe scanări imagistice pe un grup mic, de 10 femei, cu vârste cuprinse înte 33 și 40 de ani.

Scanările au fost făcute înainte ca femeile să își injecteze botox în frunte, cât și la două-trei săptămâni după aceste proceduri. În timpul cercetării, femeilor studiate li s-au arătat imagini cu fețe triste, fericite și neutre și au fost rugate să descrie emoțiile exprimate. 

Ce s-a aflat? 

Interesant este că, după intervențiile cu botox, au apărut modificări la nivelul creierului, mai exact în zona numită amigdală, cunoscută precum centrul emoțional al creierului. De asemenea, au apărut modificări și la nivelul percepției. Cercetătorii au concluzionat că paralizia temporară a mușchilor faciali, cauzată în mod normal de injecțiile cu botox, împiedică procesarea și interpretarea de către creier a emoțiilor altor persoane. 

Citește și: Botoxul poate deveni un tratament viabil în tratarea unei afecțiuni grave 

Aduce și multe beneficii! 

Din punct de vedere medical, injecțiile cu toxină botulinică se folosesc pentru a trata: migrenele, transpirația excesivă, vezica hiperactivă, bruxismul, spasmele gâtului, dar și alte afecțiuni musculare. De asemenea, cercetările au arătat că aceste injecții pot ajuta la reducerea stărilor depresive, scrie „New York Post”.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg