Sucul de pepene roşu combate retenţia de lichide

1 81996 original jpg jpeg

Pepenele roşu este un fruct cu adevărat răcoritor, bogat în fibre, având un gust dulceag şi o cantitate mare de apă, fiind excelent pentru zilele călduroase. Dar ştiai că, în afară de fructul în sine, sucul de pepene roşu combate retenţia de lichide?

Bogat în vitaminele B şi C, sucul de pepene roşu este sursă importantă de folat, betacaroten şi minerale precum calciu, magneziu, fosfor şi potasiu. Toate aceste substanţe nutritive sunt absorbite de organism, menţinând astfel starea generală de sănătate bună.

Beneficiile pe care le are sucul de pepene asupra sănătăţii sunt:

Previne afecţiunile cardiovasculare

Pepenele roşu este bogat în licopen – un compus responsabil pentru culoarea pe care o are -, care este eliberat în sânge şi care luptă împotriva radicalilor liberi care dăunează organelor vitale, în special inimii.

Combate retenţia de lichide şi balonarea

După cum bine ştim, pepenele roşu conţine o cantitate mare de apă. Desigur, are un efect diuretic care stimulează eliminarea toxinelor şi a lichidului excesiv din organism. Bea un pahar de suc de pepene roşu o dată la câteva zile. Este foarte bun pentru femeile însărcinate, care suferă de balonare şi retenţie de apă.

Combate constipaţia

Datorită conţinutului ridicat de fibre, pepenele roşu stimulează digestia şi previne constipaţia. Dacă suferi de constipaţie, atunci poţi începe să bei suc de pepene roşu, pe care-l poţi înlocui cu o gustare dintre mese.

Stimulează pierderea în greutate

Printre cele mai importante beneficii ale sucului de pepene verde se numără faptul că acesta este un partener excelent pentru persoanele care îşi doresc să slăbească. Fiind bogat în apă şi fibre, un pahar de suc de pepene verde oferă saţietate, fără a creşte prea mult numărul zilnic de calorii.

Hidratează pielea

Din nou, datorită conţinutului bogat de lichide şi a pigmentului de licopen din acesta, sucul de pepene roşu este benefic în menţinerea tenului hidratat şi sănătos. Dacă observi că pielea devine uscată şi lipsită de viaţă din cauza lipsei de apă în organism, bea zilnic câte un pahar de suc de pepene roşu, timp de 7 zile. Vei observa cum pielea îşi va recăpăta frumuseţea şi catifelarea.

Sucul de pepene roşu este o băutură răcoritoare

Având în vedere efectul lui răcoritor, un pahar de suc de pepene roşu este ideal pentru zilele călduroase. Dacă te simţi ameţită sau slăbită după ce ai mers mult pe jos, bea puţin suc de pepene. Vor fi înlocuite repede apa pierdută, sărurile şi mineralele şi te va revitaliza în cel mai scurt timp!



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg