Topul obiceiurilor care îți scurtează viața. Pe locul 5, singurătatea

Cu toții ne dorim să trăim o viață sănătoasă și fericită, dar unele obiceiuri ne pot face mai mult rău decât bine. Anumite acțiuni din viața noastră ne pot îmbătrâni chiar și cu 10 ani sau mai mult de atât. Află care sunt acestea și încearcă să le eviți! 

Singurătate jpg

Rutina este foarte importantă pentru starea fizică și psihică. Uneori, fără să ne dăm seama, putem face anumite greșeli care pot duce la probleme de sănătate, implicit la depresie și anxietate. Toate aceste acțiuni ne pot scurta viața considerabil. Evită să le faci pe cele greșite, iar organismul tău îți va mulțumi!

Locul 5: Singurătatea 

Se estimează că singurătatea scurtează viața cu 15 ani, scrie „Eatthis‟. De cele mai multe ori, lipsa de conexiune socială este asociată cu o durată de viață similară cu cea cauzată de fumatul a 15 țigări pe zi. De asemenea, singurătatea este asociată și cu un risc mai mare de boli cardiovasculare, cu anxietata și cu depresia. La locul de muncă, singurătatea scade performanța și limitează creativitatea. 

Locul 4: Stresul 

Stresul este în strânsă legătură cu îmbătrânirea celulară. Expunerea la stres ne face să îmbătrânim mai repede decât în mod normal. De cele mai multe ori, stresul cronic duce la depresie, anxietate și atacuri de panică. 

Locul 3: Fumatul 

Studiile spun că fumatul ne-ar putea lua din viață chiar 10 ani. Potrivit „Eatthis‟, „Femeile pierd aproximativ 11 ani din speranța de viață dacă fumează, iar bărbații pierd aproximativ 12 ani‟

Locul 2: Lipsa de odihnă 

Lipsa somnului de calitate este legat de o serie de afecțiuni grave de sănătate, inclusiv cu diabetul și cu bolile de inimă. Potrivit specialiștilor, odihna trebuie să fie prioritizată, chiar stimulată. În acest context, asigură-te că dormi cel puțin 8 ore de somn neîntrerupt pe noapte. Dacă ai posibilitatea, încearcă să te odihnești câteva ore și la prânz. 

Locul 1: Lipsa de mișcare 

Există multe dovezi care leagă lipsa de mișcare cu o viață scurtă. „Dacă ești în formă și ești activ fizic, asta te va proteja, chiar dacă petreci mult timp la birou, stând pe scaun‟, spune profesorul în științe nutriționale, Rebecca Seguin. Dacă petreci multe ore la birou, îți recomandăm să faci o plimbare scurtă, în pauza de la prânz. În plus, la final de program, nu strică o oră de mișcare. În weekend, poți opta pentru plimbări sau pentru diverse activități fizice alături de familie și prieteni. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

amenajare dormitor jpg
obiceiuri sanatoase pentru intreaga familie jpg
femeie jpg
femeie fericită foto  Shutterstock jpg
Ciorba de perisoare Sursa foto shutterstock 1529622185 jpg
Macarons cu zmeura si frisca Sursa foto shutterstock 2016345182 jpg
mic dejun jpg
IMG 9649 JPEG
scaune (2) jpg
renovarea casei jpg
Chiftelute cu bulgur si sos de rosii Sursa foto shutterstock 2003356028 jpg
femeie antreprenor 2250866885 jpg
+ copil fericit jpg
lenjerie intima jpg
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
Prof Univ Dr Gheorghe Peltecu jpg
apa, hidratare jpg
Ce consumabile și echipamente pentru curățenie ar fi indicat să deții în arsenalul afacerii tale jpg
Fursecuri cu naut Sursa foto shutterstock 1942566541 jpg
Despre cadouri și copii TOP 3 idei de daruri pe care să le oferi unei fetițe jpg