Tratamente naturale împotriva vergeturilor

1 82135 original jpg jpeg

Vergeturile sunt acele linii fine care apar pe suprafaţa corpului în urma ruperii ţesutului subcutanat din cauza creşterii rapide a ţesutului. Ştim că vergeturile sunt prezente, de obicei, la persoanele însărcinate şi la cele care slăbesc brusc, însă ele pot fi estompate cu tratamente naturale, şi anume:

Lămâie

Lămâia este sursă importantă de vitamina C. Aceasta stimulează producţia de colagen, estompând treptat vergeturile.

Începe prin a spăla două lămâi, apoi stoarce sucul. Cufundă o dischetă demachiantă în sucul de lămâie, după care aplică-l pe piele, masând-o 10-15 minute. Repetă de două ori pe zi.

Aloe vera

Gelul de aloe vera este cel mai frecvent tratament folosit pe piele, deoarece are capacitatea de regenerare a celulelor în timp ce elimină celulele moarte. El poate fi folosit şi în caz de vergeturi, datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi E.

Extrage gelul de la o frunză de aloe vera. Masează zona afectată de vergeturi cu gel, prin mişcări circulare, blânde, 20 de minute. Repetă de două ori pe zi.

Zahăr, lapte de migdale şi suc de lămâie

Proprietăţile sucului de lămâie sunt deja cunoscute, însă acest tratament natural (zahărul şi migdalele, mai exact) conţine puternice proprietăţi exfoliante.

Ai nevoie de:

-    150 ml lapte de migdale

-    1 lingură suc de lămâie

-    1 lingură zahăr

Mod de preparare

Pune într-un bol cele trei ingrediente şi amestecă cu o lingură până obţii o pastă. Aplică amestecul pe zona afectată de vergeturi şi las-o să acţioneze 40-60 de minute. Clăteşte la final cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată pe zi, seara.

Albuş

Albuşul conţine foarte multe substanţe nutritive, inclusiv proteine şi aminoacizi, care sunt benefice pentru corp.

Ce trebuie să faci? Bate spumă cele două albuşuri, după care aplic-o pe zonele afectate de vergeturi, aşa cum ai întinde o mască, prin mişcări circulare şi blânde. Las-o să acţioneze 30 de  minute. Clăteşte la final cu apă călduţă spre rece.

Substanţele nutritive prezente în ingredientele enumerate mai sus oferă rezultate uimitoare. Vergeturile şi alte probleme dermatologice pot fi estompate şi prevenite, atâta timp cât le aplici în fiecare zi, faci sport şi ai o alimentaţie echilibrată.