Îți aranjezi patul în fiecare dimineață? Acest obicei poate fi nociv pentru piele!

Simplul obicei de a-ți aranja patul dimineața are efecte benefice asupra stării tale de spirit, dar știai că ar putea fi nociv pentru sănătatea ta? Cel puțin asta susține un specialist în igienă. Iată ce argument aduce! 

image

Să-ți faci patul dimineața este prima realizare a zilei, așa-i? Prin urmare, acest lucru îți conferă un sentiment plăcut încă de la primele ore, ceea ce contribuie la reducerea nivelului de stres de pe parcursul zilei. De asemenea, acest obicei minor te ajută să fii disciplinat și, în mod evident, să menții curățenia în dormitor.  

Citește și: FOTO Cum identifici ploșnițele de pat și ce să faci pentru a scăpa de ele 

Totuși, în ciuda acestor avantaje evidente, Dirk Bockmuehl, profesor de igienă și microbiologie la Universitatea de Științe Aplicate, din Germania, dezvăluie că există și o parte negativă a acestui mic obicei. 

Aranjarea patului dimineața este nocivă pentru sănătate? 

Specialistul a mărturisit că aranjarea patului dimineața poate fi o greșeală de igienă. Explicația lui este că transpirația eliminată pe timpul nopții de corpul nostru nu are șanse să se evapore prin lenjerie și pilotă, ceea ce poate afecta sănătatea pielii.

Sfatul expertului este ca lenjeria să fie aerisită în fiecare dimineață, înainte să fie aranjată din nou pe pat. Mai mult decât atât, el oferă câteva recomandări generale de igienă:

  1. Dușul este obligatoriu înainte de culcare, deoarece astfel se elimină murdăria acumulată în timpul zilei pe piele; 
  2. Lenjeria de pat trebuie schimbată săptămânal, iar persoanele cu alergii, cu animale de companie și fumătorii trebuie să o facă mai des;
  3. Nu este indicat dormitul în pat cu animale de companie, deoarece ne expune la agenți patogeni care pot provoca infecții fungice; 
  4. În cele din urmă, evită să folosești balsamuri parfumate la spălare, în special dacă ai pielea sensibilă, deoarece îți pot afecta sănătatea!  

Vezi și acest articol: Cât de des ar trebui să speli lenjeria de pat. Bonus: sfaturi pentru o curățare corectă și eficientă! 

Așadar, dacă până acum primul lucru pe care l-ai făcut dimineața a fost să îți aranjezi patul, nu uita că pentru sănătatea pielii tale, este indicat să aerisești așternuturile înainte!  

Sursă foto: Shutterstock