FOTO Cum identifici ploșnițele de pat și ce să faci pentru a scăpa de ele

Poate că ploșnița de pat nu răspândește boli, însă mușcătura sa pot provoca alergii. Așa că iată cum recunoști o astfel de vietate și cum să scapi de ea! 

image

Ploșnița de pat este o insectă parazită care se hrănește cu sângele oamenilor și animalelor, iar mușcătura sa poate cauza mâncărime intensă și iritații ale pielii. Se numește astfel, deoarece poate fi găsită adesea în locuințele oamenilor, în special în zonele de odihnă, cum sunt saltelele, cearșafurile, păturile și pernele.

Citește și: Simți aceste mirosuri în dormitorul tău? Ar putea fi emanate de ploșnițe 

Ploșnița de pat are o culoare brună-roșiatică, este plată sau ovală, măsoară aproximativ 7-5 mm. și poate fi observată noaptea, deoarece iese din ascunzișuri să se hrănească atunci când nu este lumină. Această vietate nu transmite boli în mod direct, însă mușcătura ei provoacă reacții alergice și inclusiv infecții. Mai mult, prezența ei în locuință provoacă disconfort și stres, așa că iată cum identifici o infestare cu ploșnițe de pat! 

Semne că salteaua ta a fost invadată de ploșnițe! 

Dacă identifici cel puțin unul dintre aceste semne, înseamnă că în salteaua ta se află ploșnițe.  

 1. Ai văzut o insectă - Cel mai clar indiciu al unei infestări de ploșnițe este identificarea unei astfel de vietăți. Spre deosebire de alte insecte, o ploșniță nu zboară și nu sare, dar se mișcă rapid și se ascunde foarte bine. În general, are o formă plată, dar dacă se hrănește cu sânge, se umflă în dimensiuni. 
 2. Pete de sânge roșii și maronii pe saltea - Ploșnițele ies din ascunzători pe timpul nopții, iar pentru că sângele este sursa lor de hrană, noaptea se pot lovi și pot lăsa pe saltea pete maro sau roșiatice. 
 3. Materii fecale - Petele mici, de culoare închisă și de dimensiunea unui punct, pot indica materii fecale de ploșnițe. De asemenea, mirosul de mucegai indică o infestare. 
 4. Ouă de ploșnițe - O ploșniță de pat poate depune sute de ouă în timpul vieții sale de aproximativ 10 - 12 luni. Ouăle ploșnițelor au culoarea albicioasă și sunt de mărimea unui bob de orez. 
 5. Pete roșii pe corp - Mușcătura de ploșniță arată precum înțepătura de țânțar, sub forma unor bubițe roșii și umflate, care provoacă mâncărime. Dacă identifici dimineața astfel de pete, cel mai probabil în salteaua ta se află o astfel de vietate. 

Vezi și: Condimentele, de ajutor nu doar în bucătărie. Cum țin insectele la distanță

Scapă cât mai repede de ele! 

Ploșnițele de pat sunt rezistente și dificil de eliminat, iar tratamentul pentru infestare implică utilizarea de substanțe profesionale de dezinsecție. Cea mai sigură metodă pentru a scăpa de ploșnițe este schimbarea saltelei de pat, spălarea lenjeriilor de pat în apă fierbinte, aspirarea și curățarea zonei în care dormi și examinarea periodică a mobilierului.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Rulada cu nuci si scortisoara Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit jpg
Gogosi cu mas si scortisoara Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă foto  Shutterstock jpg
Briose cu mere sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg