3 afecţiuni anunţate de foamea exagerată
Senzaţia de foame poate adesea să ascundă anumite afecţiuni mai greu de depistat, motiv pentru care trebuie să ţii cont de simptomele transmise de organismul tău.
Apetitul este o reacţie normală a organismului atunci când nu mai are suficiente resurse pentru a te susţine în activităţile tale, însă un apetit crescut în unele cazuri poate fi un răspuns fiziologic normal la copiii aflaţi în perioada de creştere, la persoanele care depun efort fizic sau în timpul schimbărilor hormonale cauzate de menstruaţie. Dacă nu te regăseşti în niciuna dintre situaţiile expuse mai sus, atunci senzaţia constantă de foame poate fi unul dintre simptomele unor boli, sau poate fi modalitatea prin care organismul să reacţioneze la o perioadă stresantă, sau depresiei ori anxietăţii.
Foamea exagerată şi diabetul zaharat
Zahărul odată ajung în organism se transformă în glucoză. Aceasta este rapid transportată către celule şi se tranformă ulterior în energie.
Dacă apar modificări la nivelul pancreasului sau în procesele metabolice şi zahărul nu mai este metabolizat corect, atunci foamea exagerată de instalarea diabetului zaharat. Astfel, organismul în încercarea sa de a-şi autoregla nivelul de zahăr din sânge va transmite semnale că nu are suficient combustibil.
Cum ai observa că te confrunţi cu acest simptom nu ezita să mergi la medicul specialist, depistată în stadiul incipient este mult mai uşor de ţinut în frâu.
Află ce alte afecţiuni indică foamea exagerată pe clicksanatate.ro.
Sursa foto: health.harvard.edu