6 semne ale cancerului de col uterin
Până acum 40 de ani, cancerul de col uterin reprezinta una dintre cele mai mari ameninţări la adresa femeilor. Astăzi, datorită progreselor în medicină şi tehnologie, decesele cauzate de această boală au scăzut în mod semnificativ.
Cercetările în domeniu,medicina şi tehnologia avansată au fost în măsură să determine simptomele cheie care pot detecta boala în stadiile incipiente. Este foarte important ca toate femeile să recunoască simptomele acestei boli şi să meargă la medic cât mai repede dacă le observă.
Semnele precoce ale cancerului de col uterin
Durere de picioare
Printre simptomele cancerului de col uterin se află durerea gambelor şi umflarea picioarelor. Acest lucru se întâmplă întrucât,din cauza bolii,fluxul de sânge nu mai funcţionează normal,cauzând această senzaţie dureroasă.
Secreţii vaginale
Dacă aceste nu au miros şi culoarem nu trebuie să te îngrijorezi. În schimb,dacă secreţiile vaginale sunt secretate mai frecvent,miros urât şi au un aspect neregulat,cel mai bine ar fi să consulţi un medic,pentru că poate fi un simptom clar al cancerului de col uterin.
Sângerare neobişnuită
Se numără printre simptomele frecvente ale cancerului de col uterin. Unele femei au cicluri neregulate şi,dacă faci parte din această categorie,ar fi bine să consulţi medicul despre o posibilă cauză a acestor nereguli. Dacă până acum ciclul tău a fost normal şi ai observant că sângerezi între perioadele menstruale sau după ce întreţii relaţii intime,este important să mergi la medic.
Disconfort în timpul urinării
Cel mai evident simptom al cancerului de col uterin este sentimentul de disconfort la urinare şi mâncărime. Acest semn,în cele mai multe cazuri,indică o infecţie a tractului urinar,dar atunci când acest simptom este frecvent,este foarte important să nu mai amâni vizita la medic.
Durere în timpul actului sexual
Senzaţiile de disconfort sau durere în timpul raportului sexual este un alt simptom care poate indica prezenţa cancerului de col uterin.
Durere pelvină
Acesta tinde să fie foarte frecventă în timpul ciclului menstrual. Cu toate acestea,în cazul în care crampele şi durerile pelviene nu-ţi dau pace zi de zi,consultă medicul specialist.