Care este legătura dintre zahăr şi cancer

1 78454 original jpg jpeg

Chiar dacă sunt delicioase, dulciurile cu un conţinut ridicat de zahăr nu sunt deloc bune pentru sănătatea ta. Ba mai mult, doctorii susţin că poate exista o legătură strânsă între dezvoltarea celulelor canceroase şi zahăr. Iată care este aceasta!

Cum apar tumorile maligne

Oamenii de ştiinţă au înţeles că celulele canceroase se înmulţesc rapid deoarece se hrănesc cu glucoză, producând acid lactic. Celulele sănătoase continuă să se hrănească şi ele cu glucoză, pe care o transformă în dioxid de carbon şi apă. Acest proces al celulelor canceroase, de schimbare a respiraţiei în fermentaţie, a fost descoperit de biochimistul Otto Warburg, în urmă cu 70-80 de ani, fiind numit „efectul Warburg”. Studiile recente au reluat informaţiile şi studiile acestuia. Celulele canceroase cresc mult mai rapid decât cele normale, iar oamenii de ştiinţă au început să se întrebe dacă efectul Warburg este un simptom al cancerului sau o cauză a lui?

zahar jpg jpeg

Excesele de zahăr - interzise

Întrebat dacă zahărul poate provoca apariţia cancerului, doctorul Thevelein a răspuns că nu, doar atunci când este consumat în cantităţi foarte mari. Şi, ca orice alt exces, devine dăunător sănătăţii. În plus, odată cu acumularea kilogramelor se poate ajunge uşor la obezitate, aceast fiind una din cauzele care cresc riscul de cancer. Pacienţilor care suferă de cancer li se recomandă să elimine zahărul din alimentaţia lor şi să consume mai degrabă zaharuri complexe din fructoză şi cereale integrale. Acestea vor da energie pentru o perioadă mai lungă de timp şi vor fi metabolizate mai greu decât zaharurile simple.