Ce boli se află în spatele sforăitului?
Partenerul de viaţă se trezeşte noapte constat deoarece este deranjat de faptul că sforăi? Mai mult decât atât, deşi dormi 7-8 ore pe noapte te trezeşti obosit?
Specialiştii spun că sfărăitul poate ascunde câteva boli. Află care sunt acestea şi cum scapi de problemă.
Sforăitul dă dureri de cap
Atunci când sforăi respiraţia se opreşte câteva secunde,determinând scăderea concentraţiei de oxigen în sânge (apnee). Aceasta favorizează apariţia durerilor de cap,transpiraţiei în timpul nopţii,pierderi de memorie,oboseală,somnolenţă în timpul zilei şi sângerări nazale. Mai mult decât atât,apneea poate duce la hipertensiune,insuficienţă cardiacă şi infarct. Din acest motiv este foarte important să-ţi faci un control medical.
Obezitatea,una din cauze
Cei care sforăie pot suferi de boli endocrine,precum hipotiroidismul (producţia insuficientă de hormoni tiroidieni) sau acromegalia (creşterea deformantă,în grosime şi lăţime,a oaselor şi a ţesuturilor moi),fie de obezitate. Totodată,şi persoanele cu structuri osoase mici ale faringelui pot suferi de sforăit.
Citeşte şi:
6 metode ca să scapi de sforăit
Iată ce să faci ca să scapi de sforăit!
Sforăitul afectează viaţa de cuplu
Potrivit Academiei Americane Otolaringologie 45% dintre adulţi sfoarăie iar 25% dintre ei o fac constant. Pe lângă faptul că această problemă favorizează apariţia unor afecţiuni,afectează şi viaţa de cuplu.
Ce poţi face
Poţi combate sforăitul cu ajutorul plasturilor. Acestea ridică nările,mărind deschiderea căilor nazale. În felul acesta,persoana în cauză reuşeşte să respire pe nas,şi nu pe gură. Specialiştii spun că această soluţie reduce sforăitul în proporţie de 75% şi îmbunătăţeşte calitatea somnului. Totodată,de ajutor este şi sprayul antisforăit,ale cărui rezultate se văd încă de la prima aplicare. Deasemenea,scapă de kilogramele în plus,dormi pe o parte,şi nu pe spate şi nu consuma alcool cu 3-4 ore înainte de a merge la culcare.