Cele mai ciudate simptome asociate cu stresul

1 77159 original jpg jpeg

Te-ai simţit vreodată atât de copleşită de oboseală încât să simţi că te ia somnul brusc în timpul zilei? Este posibil să fie pur şi simplu o perioadă în care eşti extenuată sau poate că este vorba despre simptomele apărute în urma stresului. Iată care sunt acestea!

Nu poţi ţine ochii deschişi

Mai mult de 50% din populaţie se confruntă cu stresul, crezând în realitate că este o simplă oboseală. Printre simptome se numără şi lipsa poftei de mâncare, tensiunea musculară şi durerea de cap. Somnul are efecte benefice asupra sănătăţii, dar dacă observi că ai tendinţa să aţipeşti de fiecare dată când treci printr-o perioadă stresantă este bine să faci diferenţa dintre somnul revigorant şi cel neproductiv. Uneori, somnul prelungit poate fi un prim semn al depresiei, oboseala fiind o modalitate prin care scapi pentru o perioadă scurtă de timp de stres.

Eşti extrem de sensibilă

Când experimentezi o mulţime de emoţii în acelaşi timp precum furia, frustrarea, singurătatea sau frica poţi simţi o nelinişte care îţi tulbură starea de spirit. Este foarte posibil să simţi o senzaţie apăsătoare în zona pieptului şi să îţi fie greu să te concentrezi la activităţile zilnice. Poate eşti predispusă să te concentrezi mai mult asupra trecutului şi a lucrurilor care nu au mers, însă soluţia care te poate ajuta să ieşi din această stare de regret şi de nelinişte este să trăieşti ancorată în prezent.

Simţi că îţi vine să leşini

Dacă stresul este însoţit de senzaţia de ameţeală şi privirea îţi devine înceţoşată, şansele ca la scurt timp să leşini sunt foarte mari. Doctorii susţin că în acest caz te confrunţi cu stres post-traumatic, care survine şi în urma nedeconectării de la emoţiile negative şi de la factorii de stres din trecut.

Ai dureri în tot corpul

În fiecare dimineaţă când te trezeşti te simţi ca şi cum ai fi participat la un maraton cu o zi înainte? Durerile de spate, tensiunea musculară şi durerea de cap sunt cele mai întâlnite simptome ale stresului. Deconcetarea este extrem de importantă, aşa că acordă timp relaxării, ascultă muzică liniştitoare, stai cu ochii închişi, concentrându-te pe respiraţie şi întinde-ţi musculatura în fiecare dimineaţă şi seara, înainte de culcare.