Cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală

1 75942 original jpg jpeg

În ciuda progreselor realizate de medicina modernă, bolile cu transmitere sexuală pot provoca grave probleme de sănătate. Iată care sunt cele mai comune şi periculoase infecţii şi ce simptome prezintă!

Chlamydia

Aceasta este una dintre cele mai frecvente infecţii cu transmitere sexuală şi poate duce la repercusiuni grave dacă nu este tratată la timp. Deşi chlamydia poate infecta atât femeile, cât şi bărbaţii, simptomele apar doar la femei. Acest virus se manifestă prin dureri la urinare, dureri abdominale joase, sângerări menstruale neregulate, febră şi oboseală. Dacă prezinţi una dintre aceste simptome, nu ezita să mergi la medic. Netratată la timp, chlamydia poate afecta sistemul reproducător, ducând la sterilitate.

Gonoreea

Această infecţie prezintă puţine simptome şi de aceea este greu de identificat. Bărbaţii infecţaţi pot avea durere la urinare sau în zona testiculelor, în timp ce femeile nu nicio problemă. Odată descoperită, aceasta trebuie tratată imediat, pentru că, în caz contrar, poate avea consecinţe grave asupra femeilor. Acestea pot avea probleme de fertilitate sau nu pot susţine o eventuală sarcină.

Hepatita

Hepatitele B şi C sunt boli care se pot transmite prin contact sexual neprotejat şi pot conduce la inflamarea ficatului sau chiar la deces. Hepatita prezintă simptome precum vărsături, ameţeli, febră şi urină închisă la culoare. În cazurile grave, hepatita se poate dezvolta în ciroză, ceea ce duce la cancer de ficat. Copii care au fost vaccinaţi împotriva acestei boli prezintă un risc mai scăzut de a face hepatită.

Sifilis

Această boală se dezvoltă în trei etape. În prima etapă se manifestă leziuni apărute în zona bucală sau genitală. În al doilea stadiu pot apărea mâncărimi în palme sau alte părţi ale corpului, iar în a ultima parte boala va continua să se dezvolte de-a lungul mai multor ani. Ulterior, pot apărea grave probleme de sănătate precum pierderea vederii, complicaţii la inimă sau probleme neurologice. De asemenea, există un mare risc ca boala să se transmită şi la nou-născuţii a căror mamă a fost infectată.

HIV

Virusul nu este letal, dar afectează sistemul imunitar până când corpul nu va mai putea face faţă gripelor sau infecţiilor minore. Această infecţie se transmite prin contact sexual, prin schimbul de lichide din organism, pe cale transplacentară, de la mamă la făt, sau prin sânge. Pentru a preveni această boală, se recomandă folosirea prezervativului, un număr limitat de parteneri şi efectuarea periodică a analizelor.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg