Cum afectează copilul diabetul gestaţional

1 71680 original jpg jpeg

Aproximativ 10% din viitoarele mame fac diabet pe parcursul sarcinii, chiar dacă până atunci nu au avut probleme cu glicemia. Din acest motiv este bine să ştii care sunt riscurile şi cum afectează copilul diabetul gestaţional!

Ce este diabetul gestaţional

Nu se ştiu cu exactitate cauzele apariţiei diabetului gestaţional,dar există câteva indicii. Placenta este cea care susţine buna dezvoltare a fătului,în special hormonii din aceasta. Însă tot aceşti hormoni sunt cei care blochează acţiunea insulinei în organismul mamei. Această problemă poartă denumirea de rezistenţă la insulină. Diabetul gestaţional apare atunci când organismul mamei nu mai poate procesa toată insulina produsă şi astfel nivelul glicemiei creşte,deoarece glucoza începe să se acumuleze în sânge în loc să fie transformată în energie.

Cum afectează fătul

Diabetul gestaţional apare în obicei după săptămâna 24 de sarcină,adică după ce corpul bebeluşului s-a format deja şi este în creştere. Din acest motiv nu apar malformaţii aşa cum se întâmplă la bebeluşii a căror mamă suferea de diabet înainte de a rămâne însărcinate. Însă,netratat,el poate afecta sarcina. Deşi pancreasul va secreta cantitatea necesară de insulină,aceasta nu va intra în placentă,spre deosebire de glucoză sau alte substanţe nutritive. Astfel,pancreasul bebeluşului va lucra suplimentar,pentru a scădea nivelul glicemiei.Cum bebeluşul va produce mai multă energie decât are nevoie pentru a creşte,restul va fi transformată în grăsime. Astfel,bebeluşul va avea la naştere o greutate mai mare decât cea normală şi rişcă să fie rănit la umeri în momentul naşterii.

Mai mult,deoarece a produs mai multă insulină decât avea nevoie,bebeluşul va avea la naştere glicemia foare scăzută şi au risc crescut de a suferi de probleme respiratorii. Copii care au exces de insulină au o probabilitate mai mare de a suferi de obezitate la vârstă adultă sau să facă pe parcursul vieţii diabet de tip 2.

Cum se tratează diabetul gestaţional

Doctorul este cel care va stabili cel mai bun plan de tratament,acesta incluzând un program fix de meseşi multă mişcare. În funcţie de valori,pot fi necesare teste zilnice ale sângelui şi injecţii cu insulină.Recente

vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg