De câte feluri sunt durerile de spate

1 81501 original jpg jpeg

Durerea de spate e comună în zilele noastre. Mai ales din cauza sedentarismului sau a statului pe scaun într-o poziţie incorectă, a unor ligamente încăpăţânate sau a unor discuri care se ating. 

În cele mai multe cazuri, durerea de spate trece cu câteva exerciţii de stretching sau de odihnă. În alte cazuri, vorbim de simptome ale unor boli mai serioase, care se cer băgate în seamă.

Ligament întins

O mişcare bruscă sau o ridicare repetată de greutăţi e de natură să provoace dureri de spate şi de ligamente. Dacă ai muşchii slăbiţi, a-i pune mereu la treabă poate să provoace spasme dureroase.

Discuri rupte sau care se suprapun

Între discurile care compun coloana vertebrală există un lichid care ajută la mobilitatea acesteia. Uneori, lichidul ăsta nu mai e, iar asta face ca discurile să se frece între ele, lucru care provoacă durere.

Artrită

Osteoartrita poate să afecteze întregul corp, chiar şi oasele din zona pelviană şi vertebrele din zona lombară.

Neregularităţi ale scheletului

Scolioza este o curbare anormală a coloanei vertebrale, lucru care se traduce prin dureri, adesea atroce, de spate. Scolioza se reduce prin purtarea unei centuri speciale şi, în cazuri mai grave, poate cere chirurgie corectivă.

Câteva dureri de spate care nu sunt în legătură cu muşchii

Pierderea controlului asupra vezicii

Pentru că e localizată în abdomenul inferior, controlul vezicii urinare poate fi afectat de disfuncţii ale nervilor. Boala poartă numele de Sindromul Cauda Equina. E necesară intrervenţia chirurgicală de urgenţă. Din fericire, e o boală rară, care afectează o persoană din 33 000.

Alte dureri sunt date de boli ca hernia, stenoza (îngustarea canalului spinal), o leziune sau o tumoră, o infecţie, o hemoragie sau o fractură, un defect congenital sau o complicaţie a unei răni apărute în zona lombară în urma unui accident.

Sursa foto: tonygentilcore.com