Echilibrul glucozei – cheia unei diete de succes

1 71555 original jpg jpeg

Fluctuaţiile glicemiei şi apetitul crescut pentru dulciuri pot fi semne ce indică un dezechilibru în organism. Glicemia indică nivelul glucozei în sânge, iar glucoză este responsabilă pentru energia organismului.

Nivelul normal de glicemie este încadrat între 70-100 mg/dl măsurat înaintea mesei. Cu cât nivelul glucozei creşte,acesta determină apariţia diabetului zaharat.

În România,10% din populaţia ţării suferă de diabet zaharat,conform studiile INSSE. O dietă bazată pe Nutriţia Ortomoleculara ia în calcul mai mulţi parametri,în principal cauzele care au dus la disfuncţiile celulare şi care au afectat mecanismele apetitului şi metabolismului cum ar fi:obiceiurile alimentare ale pacientului şi ale familiei,încărcătură ereditară,stilul de viaţă (stresul atât fizic cât şi psihic şi impactul pe care îl are asupra comportamentului alimentar) şi mai ales istoricul şi simptomele apărute până în acel moment.

„Atunci când este vorba de scădere în greutate,trebuie în primul rând stabilit dacă excesul ponderal a apărut în urmă unei alimentaţii excesive sau este rezultatul unor anumite afecţiuni (metabolice,endocrine,psihiatrice etc.). Odată stabilite aceste aspecte,prin dietă,alimentaţie funcţională şi aport de micronutrienti,se încearcă corectarea fiziologiei ţesuturilor incriminate. O detoxifiere pe baza de sucuri bio presate la rece din grâu verde încolţit,legume,ananas,sfeclă roşie şi morcov de grădina ajută la reechilibrarea din punct de vedere micronutritional a celulor şi declanşarea procesului de slăbire”,spune Dr. Albu

Care sunt afecţiunile cauzate de dezechilibrul glucozei?

• Hipoglicemia – Apare atunci când glicemia scade sub 65 mg la 100 ml sânge

• Hiperglicemie – Apare atunci când glicemia creşte la valori de 100-125 mg la 100 ml sânge

• Diabet Zaharat – Apare atunci când glicemia depăşeşte valoarea de 125 mg la 100ml sânge.

Ce determină fluctuaţiile glicemiei?

Temperatura corpului şi glicemia– nivelul glicemic creşte în corp odată cu temperatura şi diferă de la om la om. Specialiştii în nutriţie recomandă consumarea de sucuri proaspete precum cel de sfeclă roşie sau morcovi,precum şi consumul de citrice.

Alimentaţia– după o masă bogată în glucide şi proteine,nivelul glicemic creşte. Nutriţioniştii recomandă consumarea de sucuri proaspete după astfel de mese pentru a uşura digestia,un suc foarte apreciat fiind cel de ananas.

Oxigenul şi substanţele volatile– glicemia creşte sub influenţă unor substanţe precum acetonă sau narcotice,la fel de mult cum creşte şi în cazul lipsei oxigenului,unul din efecte fiind starea de oboseală. Sucurile recomandate sunt şi în acest caz cel de sfeclă şi de morcov.

Factorii psihologici– stresul are impact negativ asupra organismului crescând glicemia şi favorizând instalarea diabetului zaharat. Şocurile emoţionale,crizele de burn-out sau traumatismele psihologice. Sucul de iarbă de grâu,prin conţinutul de antioxidanţi ridicat,lupta cu succes împotriva radicalilor liberi şi împotriva stresului oxidativ.

Există o serie de contraindicaţii de consum a sucurilor naturale pe baza de fructe şi legume în cazul celor care se confruntă cu afecţiuni stomacale,iar în cazuri de diabet zaharat se recomandă consulatarea medicului curant pentru includerea sucului de ananas în dietă.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg