Echilibrul glucozei – cheia unei diete de succes

1 71555 original jpg jpeg

Fluctuaţiile glicemiei şi apetitul crescut pentru dulciuri pot fi semne ce indică un dezechilibru în organism. Glicemia indică nivelul glucozei în sânge, iar glucoză este responsabilă pentru energia organismului.

Nivelul normal de glicemie este încadrat între 70-100 mg/dl măsurat înaintea mesei. Cu cât nivelul glucozei creşte,acesta determină apariţia diabetului zaharat.

În România,10% din populaţia ţării suferă de diabet zaharat,conform studiile INSSE. O dietă bazată pe Nutriţia Ortomoleculara ia în calcul mai mulţi parametri,în principal cauzele care au dus la disfuncţiile celulare şi care au afectat mecanismele apetitului şi metabolismului cum ar fi:obiceiurile alimentare ale pacientului şi ale familiei,încărcătură ereditară,stilul de viaţă (stresul atât fizic cât şi psihic şi impactul pe care îl are asupra comportamentului alimentar) şi mai ales istoricul şi simptomele apărute până în acel moment.

„Atunci când este vorba de scădere în greutate,trebuie în primul rând stabilit dacă excesul ponderal a apărut în urmă unei alimentaţii excesive sau este rezultatul unor anumite afecţiuni (metabolice,endocrine,psihiatrice etc.). Odată stabilite aceste aspecte,prin dietă,alimentaţie funcţională şi aport de micronutrienti,se încearcă corectarea fiziologiei ţesuturilor incriminate. O detoxifiere pe baza de sucuri bio presate la rece din grâu verde încolţit,legume,ananas,sfeclă roşie şi morcov de grădina ajută la reechilibrarea din punct de vedere micronutritional a celulor şi declanşarea procesului de slăbire”,spune Dr. Albu

Care sunt afecţiunile cauzate de dezechilibrul glucozei?

• Hipoglicemia – Apare atunci când glicemia scade sub 65 mg la 100 ml sânge

• Hiperglicemie – Apare atunci când glicemia creşte la valori de 100-125 mg la 100 ml sânge

• Diabet Zaharat – Apare atunci când glicemia depăşeşte valoarea de 125 mg la 100ml sânge.

Ce determină fluctuaţiile glicemiei?

Temperatura corpului şi glicemia– nivelul glicemic creşte în corp odată cu temperatura şi diferă de la om la om. Specialiştii în nutriţie recomandă consumarea de sucuri proaspete precum cel de sfeclă roşie sau morcovi,precum şi consumul de citrice.

Alimentaţia– după o masă bogată în glucide şi proteine,nivelul glicemic creşte. Nutriţioniştii recomandă consumarea de sucuri proaspete după astfel de mese pentru a uşura digestia,un suc foarte apreciat fiind cel de ananas.

Oxigenul şi substanţele volatile– glicemia creşte sub influenţă unor substanţe precum acetonă sau narcotice,la fel de mult cum creşte şi în cazul lipsei oxigenului,unul din efecte fiind starea de oboseală. Sucurile recomandate sunt şi în acest caz cel de sfeclă şi de morcov.

Factorii psihologici– stresul are impact negativ asupra organismului crescând glicemia şi favorizând instalarea diabetului zaharat. Şocurile emoţionale,crizele de burn-out sau traumatismele psihologice. Sucul de iarbă de grâu,prin conţinutul de antioxidanţi ridicat,lupta cu succes împotriva radicalilor liberi şi împotriva stresului oxidativ.

Există o serie de contraindicaţii de consum a sucurilor naturale pe baza de fructe şi legume în cazul celor care se confruntă cu afecţiuni stomacale,iar în cazuri de diabet zaharat se recomandă consulatarea medicului curant pentru includerea sucului de ananas în dietă.Recente

fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg