Evită aceste obiceiuri pentru a preveni aciditatea gastrică!
Ai senzaţie de ardere sau durere în stomac? Atunci, s-ar putea să suferi de aciditate gastrică, deoarece aceste două simptome indică o creştere a producţiei de acid. Factorii care duc la creşterea nivelului sunt diverşi, de aceea trebuie să-i ştim, pentru a-i evita.
Acidul secretat de organism ajută procesul de digestie,dar atunci când corpul îl produce în exces,apare aciditatea. Aceasta dă senzaţie de arsură în stomac,care este acompaniată de durere.
Aciditatea este una dintre dintre problemele digestive cu care se confruntă tot mai multe persoane.
Chiar dacă de cele mai multe ori este ignorată,fiind considerată o problemăminoră,în timp se poate agrava şi se poate dezvolta boala ulcer stomacal,iar mai târziu,cancer de stomac. Aşadar,trebuie acordată foarte mare atenţie.Aciditatea gastrică poate fi cauzată de consumul excesiv de alimente acide sau,la fel de bine,poate fi provocată de anumiţi factori ai stilului de viaţă.
Iată care sunt factorii care cauzează aciditatea gastrică: Consumul excesiv de alcool
Alcoolul dăunează sănătăţii stomacului şi creşte producţia de acid în stomac. În plus,provoacă deshidratarea,care afectează tractul gastrointestinal.
Fast-food-ul
Acest tip de mâncareeste bogată în condimente şi ulei,care afectează stomacul şi creşte producţia de aciditate. De asemenea,poate duce la apariţia durerilor de stomac.
Mâncatul excesiv
Atunci când stomacul primeşte foarte multe alimente în acelaşi timp,producţia de acid este crescută şi apar problemele digestive şi aciditatea. Este mai bine ca mâncarea să fie consumată în cantităţi mici,pentru ca producţia de acid să fie doar atât cât are stomacul nevoie pentru digestie.
Stresul
Atunci când o persoană este foarte stresată,are tendinţa de-a mânca mai mult,ceea ce duce la aciditate excesivă. În plus,este crescută producţia hormonului de strescare agravează afecţiunea digestivă.
Cantitatea de apă băută este prea mică
Atunci când organismul nu are suficientă apă pentru hidratare este cauzată aciditatea. În schimb,dacă se bea multă apă,cel puţin 8 pahare pe zi,este produs un echilibru în producţia de acid.
Cafeaua şi băuturile carbogazoase
Aceste băuturi conţin cafeină,care afectează stomacul şi creşte producţia de acid în organism. De aceea,este recomandat ca băuturile de acest fel să fie evitate pentru a preveni aciditatea gastrică.
Medicamentele
Medicamentele,în special cele pentru durerea de cap,duc la creşterea producţiei de acid în stomac,ceea ce duce la apariţia simptomelor acidităţii gastrice.