Evită aceste obiceiuri pentru a preveni aciditatea gastrică!

1 72009 original jpg jpeg

Ai senzaţie de ardere sau durere în stomac? Atunci, s-ar putea să suferi de aciditate gastrică, deoarece aceste două simptome indică o creştere a producţiei de acid. Factorii care duc la creşterea nivelului sunt diverşi, de aceea trebuie să-i ştim, pentru a-i evita.

Acidul secretat de organism ajută procesul de digestie,dar atunci când corpul îl produce în exces,apare aciditatea. Aceasta dă senzaţie de arsură în stomac,care este acompaniată de durere.

Aciditatea este una dintre dintre problemele digestive cu care se confruntă tot mai multe persoane.

Chiar dacă de cele mai multe ori este ignorată,fiind considerată o problemăminoră,în timp se poate agrava şi se poate dezvolta boala ulcer stomacal,iar mai târziu,cancer de stomac. Aşadar,trebuie acordată foarte mare atenţie.Aciditatea gastrică poate fi cauzată de consumul excesiv de alimente acide sau,la fel de bine,poate fi provocată de anumiţi factori ai stilului de viaţă.

Iată care sunt factorii care cauzează aciditatea gastrică: Consumul excesiv de alcool

Alcoolul dăunează sănătăţii stomacului şi creşte producţia de acid în stomac. În plus,provoacă deshidratarea,care afectează tractul gastrointestinal.

Fast-food-ul

Acest tip de mâncareeste bogată în condimente şi ulei,care afectează stomacul şi creşte producţia de aciditate. De asemenea,poate duce la apariţia durerilor de stomac.

Mâncatul excesiv

Atunci când stomacul primeşte foarte multe alimente în acelaşi timp,producţia de acid este crescută şi apar problemele digestive şi aciditatea. Este mai bine ca mâncarea să fie consumată în cantităţi mici,pentru ca producţia de acid să fie doar atât cât are stomacul nevoie pentru digestie.

Stresul

Atunci când o persoană este foarte stresată,are tendinţa de-a mânca mai mult,ceea ce duce la aciditate excesivă. În plus,este crescută producţia hormonului de strescare agravează afecţiunea digestivă.

Cantitatea de apă băută este prea mică

Atunci când organismul nu are suficientă apă pentru hidratare este cauzată aciditatea. În schimb,dacă se bea multă apă,cel puţin 8 pahare pe zi,este produs un echilibru în producţia de acid.

 Cafeaua şi băuturile carbogazoase  

Aceste băuturi conţin cafeină,care afectează stomacul şi creşte producţia de acid în organism. De aceea,este recomandat ca băuturile de acest fel să fie evitate pentru a preveni aciditatea gastrică.

Medicamentele

Medicamentele,în special cele pentru durerea de cap,duc la creşterea producţiei de acid în stomac,ceea ce duce la apariţia simptomelor acidităţii gastrice.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg