La ce risc te expui când sunt bolnavi rinichii

1 71403 original jpg jpeg

Rinichii sunt organe vitale care au funcţii esenţiale pentru sănătatea organismului, de aceea, trebuie avută mare grijă la semnalele pe care ei le trimit atunci când sunt afectaţi. Iată care sunt posibilele simptome pe care trebuie să le recunoşti în acest caz.

Rinichii au rolul de a filtra sângele,de a elimina reziduurile toxice din sânge şi de a procesa lichidele suplimentare care sunt stocate sub formă de urină,până sunt eliminate. În plus,sunt cei care ajută la menţinerea sub control a tensiunii arteriale şi a nivelului de electroliţi cu ajutorul unui hormon care se numeşte renina,fiind cel care reglementează întregul volum de sânge.În cazul în care starea de sănătate a unui rinichi este afectată,atunci întregul corp se confruntă cu un pericol. Prin urmare,este foarte important să avem grijă de ei şi să nu ignorăm semnele pe care organismul le trimite atunci când există o problemă.

Semnele pe care organismul le trimite atunci când rinichii suferă sunt următoarele: Atunci când urina îşi schimbă culoarea şi mirosul

Urinarea este strâns legată de rinichi şi orice modificare a culorii urinei,sau orice miros anormal sugerează că ceva nu este în regulă cu rinichii.

Gust neplăcut în gură

În cazul în care rinichii nu funcţionează necorespunzător,atunci procesul de eliminare a deşeurilor este perturbat. Ca rezultat,deşeurile încep să se depoziteze în sânge,provocând un gust neplăcut în gust. Şi,în cazul în care rinichii sunt afectaţi în mod serios,ar putea exista o schimbare semnificativă ducând la lipsa apetitului.

Greaţă

Simţi că îţi este mereu greaţă sau că ai senzaţie de vomă? Acestea pot fi rezultatul acumulării de deşeuri în sânge. În plus,greaţa duce la scăderea poftei de mâncare şi vei ajunge să slăbeşti.

  

Oboseală

Hormonul numit eritropoietină este secretat de rinichi,şi produce celulele roşii din sânge care furnizează oxigen pentru organism. Prin urmare,în cazul în care capacitatea funcţională a rinichiilor este redusă,procesul de producere a celulelor roşii este afectată,şi atunci apar probleme ca oboseala,leziuni la nivelul creierului,dar şi leziuni la nivelul muşchilor.

  Mâncărimi ale pielii    

Acumularea toxinelor în organism sunt rezultatul nefuncţionării rinichiilor,care duce la apariţia afecţiunilor pielii,cum este mâncărimea. În plus,chiar dacă aplici creme,se vindecă la exterior,iar în corp nu are niciun rezultat. Rinichii rămân la fel,afectaţi.

Respiraţie îngreunată

Atunci când funcţionarea unui rinichieste perturbată,este împiedicată producerea de celule roşii în sânge,iar acest lucru duce la apariţia problemelor pentru că este scăzut nivelul de oxigen necesar sistemului respirator. În plus,acumularea de toxine în plămâni agravează şi mai mult problema.

Credit foto:www.boldsky.com