Obiecte care ne pot îmbolnăvi

1 77657 original jpg jpeg

Chiar dacă eşti o persoană care face curăţenie săptămânal, se întâmplă ca unele lucruri din casă să îţi afecteze sănătatea fără să îţi dai seama. Prosopul de baie, periuţa de dinţi, lenjeria, produsele cosmetice, toate aceste lucruri pe care le foloseşti zilnic pot ascunde bacterii care afectează sistemul imunitar.

Bacteriile pot fi prezente pe lucrurile şi în locurile la care te aştepţi mai puţin. Doar prin atingerea lor creşte riscul de infectare şi, implicit, de îmbolnăvire.

Iată care sunt obiceiurile care ne pot îmbolnăvi!

Nu schimbi lenjeria de pat o dată la o săptămână

Lenjeria de pat este locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor şi fungilor. Dacă au trecut mai mult de două săptămâni de când ai schimbat ultima dată lenjeria de pat, ar fi timpul să o înlocuieşti.  

Nu cureţi ecranul telefonului

Poate nu ştiai, dar telefonul este unul dintre lucrurile cu cele mai multe bacterii. Prin folosirea zilnică a gadget-ului creşte riscul de infecţie cu bacterii, care ajung pe mâini şi apoi în gură. Este recomandat să ştergi telefonul cu şerveţele speciale măcar o dată pe zi.

Nu speli sticla/paharul din care bei apă

Bacteriile sunt transferate din gură în sticlă şi invers, continuând să se dezvolte. Mai multe de 60% dintre bacteriile din sticla de apă provoacă boli ca infecţie cu bacteria E. Coli.

Nu înlocuieşti bureţii de bucătărie

Bureţii de baie şi bureţii de bucătărie sunt terenul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Majoritatea bacteriilor mor la căldură, dar este recomandat să fie înlocuiţi bureţii măcar o dată la o săptămână.

Nu speli prosopul de baie o dată la două zile

Dacă foloseşti acelaşi prosop timp de o săptămână, ar trebui să nu o mai faci. Umiditatea şi căldura cresc riscul de apariţie a bacteriilor, care pot ajunge pe piele foarte uşor.

Nu te speli pe mâini după ce ai strănutat

Dacă ai dat mâna cu o altă persoană sau ai strănutat, atunci ar trebui să ai la tine un gel antibacterian. Este extrem de important să te speli pe mâini de mai multe ori pe zi, în special după folosirea toaletei şi deplasarea cu mijloacele de transport în comun, precum şi înainte de a mânca.