Pericolul ascuns din şamponul uscat

1 77796 original jpg jpeg

Când nu ai timp să îţi speli părul, şamponul uscat îţi vine în ajutor. De ceva vreme, produsul a devenit extrem de apreciat în rândul femeilor, însă puţine dintre ele cunosc pericolul la care se expun atunci când îl folosesc.

Ce este şamponul uscat

Sub formă de spray, şamponul uscat îţi permite să îţi reîmprospătezi părul atunci când trebuie să pleci de acasă repede şi nu ai timp să ţi-l speli. Acesta se aplică la rădăcina părului şi pe scalp pentru a absorbi excesul de sebum, apoi părul este periat pentru ca produsul să se întindă puţin şi pe lungimea firelor, dar mai ales pentru a fi îndepărtat odată cu sebumul. Este foarte important să respecţi câteva reguli de utilizare, pentru a nu te confrunta, mai târziu, cu probleme serioase.

Nu este indicat să îl foloseşti zilnic

Dacă îţi place foarte mult şamponul uscat şi vrei să îl foloseşti zilnic, ar fi bine să ştii că acesta îţi poate distruge părul. În primul rând, el are capacitatea de a absorbi sebumul, dar pe de altă parte, usucă firele de păr şi le face să fie mai fragile.

Îţi poate provoca mătreaţă

Nu este recomandat să îl foloseşti dacă ai mătreaţă sau dermatită. Utilizarea sa îţi poate agrava situaţia, deteriorând sănătatea scalpului. Acestor dezavantaje ale şamponului uscat li se adaugă şi exfolierea scalpului, care poate duce foarte uşor la răni şi la instalarea pe scalpul tău a unui focar de bacterii. Căderea excesivă a părului este şi ea un efect al folosirii şamponului uscat, mai ales dacă îl foloseşti în fiecare zi. Nu trebuie să supradozezi utilizarea produsului deoarece poate perturba procesul de creştere al părului, poate face părul lipicios sau îl poate încurca.

Îl poţi testa înainte de folosire

Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, e bine să testezi şamponul uscat acasă mai întâi. În acest mod, vei vedea dacă părul tău arată mai bine sau, din contră, are în continuare un aspect neîngrijit şi murdar. Nu este recomandat să îl foloseşti dacă te-ai vopsit recent sau ai aplicat un tratament pe bază de keratină.