Semnele care pot prevesti cancerul

1 80341 original jpg jpeg

Poate că eşti cu analizele la zi şi de aceea consideri că acest lucru este suficient cât să te ferească de apariţia diverselor afecţiuni. Trebuie să ştii, însă, că anumite boli precum cancerul acţionează în tăcere, nefiind mereu depistate în fazele incipiente. Există totuşi câteva semnale  pe care organismul le dă, de aceea este bine să-l asculţi şi să fii atentă dacă s-au produs schimbări.

Respiraţia îngreunată

Nu trebuie să treci cu vederea respiraţia îngreunată sau şuierătoare, deoarece acesta poate fi unul dintre primele semne care prevestesc apariţia cancerului pulmonar. Dacă observi că întâmpini dificultate atunci când respiri, mergi la un consult de specialitate.

Durere în piept

Mai multe tipuri de cancer, incluzând leucemia şi tumorile pulmonare pot cauza simptome asemănătoare cu tusea sau bronşita. Multe persoane care suferă de cancer pulmonar se plâng adesea de dureri în piept, care se extind către umăr sau către mână.

Febră şi infecţii frecvente

Acestea pot fi semne ale leucemiei – cancerul celulelor sanguine din măduva osoasă. Leucemia influenţează măduva osoasă să producă globule albe în mod anormal, reducând astfel capacitatea organismului de a lupta împotriva infecţiilor.

Dificultate la înghiţire

Aceasta este deseori un simptom al cancerului esofagian şi poate fi şi unul dintre primele semne ale cancerului la plămâni.

Oboseală cronică

Starea permanentă de oboseală şi de slăbiciune, care te împiedică să duci cu greu la bun sfârşit activităţile zilnice, poate fi un simptom prezent în cazul mai multor tipuri de cancer. Dacă îţi reglezi programul de somn, având parte de suficientă odihnă, însă te simţi în continuare obosită , este cazul să mergi la doctor.

Balonarea şi îngrăşarea rapidă

Femeile diagnosticate cu cancer ovarian au spus că se confruntau din senin cu senzaţia de balonare, urmată de durere în zona abdominală, aceste lucruri întâmplându-se în lipsa unui factor declanşator.

Scaun cu sânge

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite simptome ale cancerului colorectal, de aceea este necesar să mergi la doctor şi să faci o colonoscopie.

Slăbire bruscă

Schimbările bruşte de greutate precum slăbirea pot fi un prim semn al cancerului digestiv. De asemenea, pot însemna şi răspândirea cancerului la nivelul ficatului, afectând apetitul şi abilitatea organismului de a elimina toxinele.Recente