Simptome ale dezechilibrelor hormonale

1 78319 original jpg png

Este posibil să te confrunţi cu dezechilibre hormonale fără să ştii. Pungile de sub ochi, acneea, creşterea în greutate, pot fi simptome ale modificărilor hormonale.

Iată care sunt simptomele principale ale dezechilibrelor hormonale:

Acnee

Acneea poate să apară în urma unei lipse de îngrijire a tegumentului, dar şi din cauza alimentaţiei nesănătoase sau ciclului (la femei). Dacă suferi de acnee şi menţii o igienă a pielii bună, afecţiunea dermatologică se poate dezvolta diferit din cauza dezechilibrului hormonal.

Creştere în greutate

Creşterea în greutate este adesea provocată de dezechilibrul hormonal. Este bine de ştiu – unii oameni pot slăbi foarte repede, în timp ce alţii se îngraşă fără să îşi dorească acest lucru. Menţine o alimentaţie echilibrată, iar antrenamentul fizic nu trebuie să lipsească dacă suferi de dezechilibre hormonale.

Oboseală

Dacă observi că eşti din ce în ce mai obosită, cauza poate fi dezechilibrul hormonal, care provoacă şi tulburări de somn. În plus, este posibil să dormi cele 8 ore recomandate, dar a doua zi să te simţi mult mai obosită. Vinovate în cele mai multe cazuri sunt modificările hormonale care au loc în organism.

Cearcăne

Ştim că cearcănele apar în urma oboselii. Dacă şi la tine au apărut cearcănele (foarte vizibile)  dar tu te odihneşti în mod normal, este posibil ca în organism să aibă loc dezechilibre hormonale.

Apatie

Schimbările de dispoziţie sunt un simptom al dezechilibrelor hormonale. Ele apar la femei înainte de menstruaţie, în timpul sarcinii sau a menopauzei. În plus, sentimentele de apatie şi tristeţe (care se manifestă fără motive) pot fi provocate de dezechilibrele hormonale.

Pierderea părului

Şi pierderea părului este un simptom al dezechilibrului hormonal. Dacă nici cel mai bun şampon (care este special pentru combaterea căderii părului) nu te ajută, atunci baza problemei este dezechilibrul hormonal.