Totul despre abcesul dentar

1 74840 original jpg jpeg

Abcesul dentar este o infecţie la baza dintelui. Zona afectată se umflă şi apare un puroi, care se formează atunci când organismul încearcă să lupte împotriva infecţiei bacteriene.

Simptome

Prin simptomele care anunţă un abces dentar se numără durerea care apare în timpul masticaţiei sau la atingerea dintelui,gingiile roşii,schimbarea culorii dintelui,care devine gri sau roz,puroi de culoare galbenă care se scurge dintr-o zonă roşie şi prezenţa unui gust neplăcut în gură.

Tipuri de abces dentar

Există două tipuri de abcese dentare. Cel mai comun dintre ele este abcesul periapical. Acesta apare atunci când bacteriile au infectat interiorul dintelui. Când microbii afectează gingiile,vorbim de abces parodontal.

Citeşte şi:

Totul despre albirea dinţilor

Ce ar trebui să ştii despre dinţii de lapte

Cauze

Abcesul dentar apare din cauza igienii precare. Dinţii şi gingiile nu sunt curăţate în mod corespunzător şi regulat,mai ales,folosind aţa dentară. De asemenea,această afecţiune apare şi din cauza consumului unui număr mare de alimente şi băuturi care conţin zahăr şi amidon. Carbohidraţii din aceste tipuri de produse alimentare şi băuturi încurajează bacteriile să se înmulţească.

Tratarea abceselor dentare

Dacă crezi că ai un abces dentar,trebuie să consulţi de urgenţă un medic stomatolog.Pe lângă faptul că doctorul îţi va prescrie analgezice pentru a ameliora durerea,va elimina puroiul din abces şi va curăţa dinţii afectaţi de infecţie. Această operaţiune nu ar trebui să fie dureroasă,deoarece medicul te va anestezia local. Spre deosebire de alte afecţiuni,un abces dentar trebuie tratat de medicul specialist. Foarte rar pot să apară complicaţii ca urmare a acestei afecţiuni,dar dacă apar,acestea sunt grave. De exemplu,infecţia se poate răspândi,ajungând până la oase.