Totul despre anorexie

1 70995 original jpg jpeg

De la anorexie, care se explică prin lipsa poftei de mâncare până la anorexia nervoasă nu este decât un pas. Cea din urmă este o afecţiune psihiatrică gravă, care presupune tulburări de comportament alimentar.

Anorexia este o tulburare alimentară. Oamenii cu anorexie se gândesc numai la kilogarmele în plus,se cântăresc tot timpul şi se văd grase în oglindă,deşi ele sunt slabe. Netratată,această afecţiune poate deveni oboalăpermanentă. În timp,poate cauza înfometare şi probleme grave de sănătate,cum ar fi probleme cardiace şi afecţiuni ale rinichilor.

Cauze

Persoanele care suferă de anorexie fac un sport sau au un loc de muncă ce necesită anumite dimensiuni corporale. Vorbim aici de balet,modeling sau gimanstică. Totodată,aceste persoane îşi doresc exagerat de mult să slăbească,să arate bine şi se îngrijorează de felul în care arată. Specialiştii spun că 9 din 10 femei sunt anorexice.

Citeşte şi:

Unghiile îţi dezvăluie de ce afecţiuni suferi

Afecţiuni transmise prin gene

Simptome

Femeile anorexice au greutatea mai mică decât greutatea normală,sunt obsedate de diete şi de slăbit,vomită sau iau pastile cu efect laxativ. Acestea se simt slăbite,obosite,lesină,au firul de păr subţire,pielea uscată,unghii sensibile,le este frig tot timpul,au tensiune arterială scăzută şi bătăi slabe ale inimii şi pielea de pe braţe şi picioare de culoare vânătă.

Cum se tratează

Fără tratament anorexia nu se tratează. Deoarece anorexia este o afecţiune,atât psihică,cât şi fizică,este nevoie de ajutorul unui psiholog sau consilier care să ajute persoana bolnavă. Nu există medicamente care să vindece anorexia,cu excepţia cazului în care persoana afectată suferă de depresie şi are nevoie de antidepresive. Anorexia se trateaza în timp,iar cazurile grave necesită internare în spital.