Ucigaşul tăcut: ce efecte are stresul asupra corpului

1 70760 original jpg jpeg

Toată lumea vorbeşte despre managementul stresului, care a devenit o parte a vieţii cotidiene. Dar în loc de gestionarea stresului, trebuie să facem tot posibilul de a scăpa de el, pentru că afectează viaţa în mod negativ.

Poate fi considerat stresul o boală?

Stresul este cel care duce la creşterea tensiunii arteriale,inundă sistemul cu homocisteină şi cortizol,care sunt legate de nivelul ridicat de presiune arterială,probleme cardiace şi îngrăşare.Stresul provoacă în corp pierderea substanţelor nutritive,lucru ce duce la apariţia deficitului care afectează funcţiile organelor şi a metabolismului. În plus,este cel care afectează procesul de digestie,ceea ce înseamnă că alimentele nu sunt digerate şi multe vitamine şi minerale sunt pierdute.Totodată,este cel care joacă un rol important în dezvoltarea depresiei,insomniei şi afectează sănătatea pielii. De aceea,este esenţial să încercăm să reducem stresul,să-l ţinem departe de noi. În plus,stresul poate duce la modificări ale dispoziţiei. Persoanele care sunt iritabile,capricioase,iritate,frustrate sau uşor furioase sunt de multe ori sub stres.În plus,stresul duce la creşterea ritmului inimii,la transpiraţia palmelor,la dezvoltarea de probleme digestive,dureri de cap şi de spate,deoarece duce la creşterea tensiunii musculare şi la sensiblitate. Problemele pulmonare,artrita,ulcerul gastric,şi alte boli,pot fi declanşate de stres.

De ce apare stresul?

Stresul poate rezulta din cauza fumatului excesiv,a consumului excesiv de alcool,de fast-food,junk food,produse alimentare bogate în zahăr,dieta cu deficit nutriţional,somnul insuficient,tot ce este peste limită luptă împotriva ta.

Este greu să nu te strezi în ziua de azi. Dar sunt lucruri care ne ajută să avem o viaţă mai sănătoasă,în care să fim fericite şi să avem o viaţă lungă. Este important să înţelegem care sunt cauzele stresului şi să încercăm să ne schimbăm stilul de viaţă,care să se bazeze pe nişte reguli simple.

Aşadar,o dietă echilibrată,practicarea de exerciţii în mod regulat,bucurându-ne de cele mai mici lucruri şi acceptarea lor,ajută mult. Şi nu uita de meditaţie. Acestea sunt lucrurile care chiar ne ajută să ţinem la distanţă stresul.

Credit foto:www.boldsky.com