Vindecarea rănilor. 5 metode prin care grăbeşti însănătoşirea

vindecarea rănilor jpeg

În sezonul cald este aproape imposibil ca tu sau cineva din familie să nu se aleagă cu măcar o zgârietură sau o julitură. Însă acestea se pot vindeca mai repede dacă ştii cum să le tratezi corect! Iată ce trebuie să ştii despre vindecarea rănilor rapid!

1. Foloseşte o alifie pentru vindecarea rănilor rapid

Pentru ca o rană să se vindece mai repede este necesar să o menţii umedă,mai exact să aplici o cremă pe ea. Cea mai recomadată este o cremă antiinflamatoare,dar care conţine substanţe ce stimulează regenerarea pielii. Crema de gălbenele poate fi o alegere potrivită,atâta timp cât este din ingrediente naturale. Este bine să nu laşi rana să se usuce,deoarece pielea va crăpa,iar vindecarea va fi mai lentă.

2. Bandajează rana

Multe persoane consideră că este bine să laşi rănile descoperite,deoarece astfel se vor vindeca mai repede. Însă, când vine vorba de vindecarea rănilor, acest lucru este contraindicat. Dacă nu expui tăietura la aer,aceasta nu doar că nu va fi contaminată cu bacterii,dar şi durerea va fi mai puţin intensă. În plus,vei pune un strat de protecţie peste rană,ceea ce va preveni agravarea ei. Un leucoplast sau un bandaj sterile sunt cele mai recomandate variante la care ai putea apela.

3. Vindecarea rănilor - Nu te scărpina

O regulă esenţială pentru vindecarea rănilor este să nu te scarpini.

Pe măsură ce se vindecă s-ar putea să simţi că rana te mănâncă. Dacă te scarpini vei ameliora mâncărimea pe moment,dar rana se va vindeca mult mai greu,deoarece vei îndepărta stratul de piele nou format. Mai mult,sub unghii există bacterii ce vor fi transferate cu uşurinţă în rană şi riscul de infecţie va creşte.

4. Schimbă bandajele în mod regulat

Pentru vindecarea rănilor în mod corect, bandajul se schimbă zilnic sau o dată la două zile,în funcţie de gravitatea rănii. În caz contrar,el se va murdări şi va fi plin de bacterii. Ai grijă ca atunci când îl schimbi să nu îndepărtezi şi stratul de piele nou format.

5. Renunţă la fumat pentru vindecarea rănilor

Substanţele nocive din fumul de ţigară încetinesc circulaţia sângelui la extremităţi,iar din acest motiv rănile se vor vindeca mai greu. Deşi este de preferat să renunţi definitiv la fumat,este indicat să te abţii de la ţigări în perioada în care eşti rănită.

Citeşte şi:

Alternative ieftine la tratamentele din farmacii

Tratamente cu ceaiuri pentru frumuseţe



Recente