Vrei să devii mamă? Iată ce alimente te ajută să fii mai fertilă

1 66352 original jpg jpeg

Naşterea unui copil este unul dintre evenimentele cele mai dorite şi preţioase ale vieţii. Atunci când te lupţi să devii mamă, acest lucru poate dura mult timp. Din fericire, soluţia poate fi mai la îndemână decât crezi.

Alimentele şi infertilitatea sunt intrinsec legate. O dietă adecvată ajută la reglarea hormonilor şi îmbunătăţeşte sănătatea femeii,crescând şansele de a rămâne însărcinată. În plus,un regim alimentar planificat corespunzător ajută la pregătirea corpului unei femei pentru sarcină şi poate preveni avorturile spontane.

Iată ce alimente te ajută să învingi infertilitatea:

1. Orezul brun

Orezul brun este o sursă bună de carbohidraţi complecşi,care ajută la îmbunătăţirea fertilităţiiunei femei prin promovarea ovulaţiei regulate. Într-un studiu realizat la Universitatea Harvard,cercetătorii au descoperit că femeile care au mâncat orez alb au fost cu 92 % mai dispuse la infertilitate,comparativ cu cele care au ales orezul brun.În plus,acesta conţine acid folic,care ajută la producţia de sânge şi este foarte important pentru prevenirea nefericitelor accidente de tub neural la nou-născuţi. Încearcă să incluzi orezul brun în dietă de trei ori pe săptămână pentru o stare general bună de sănătate.

2. Laptele

Dacă încerci să rămâi însărcinată,nu mai bea lapte degresat. În schimb,alege laptele integral care conţine o cantitate mare de calciu,care este bun pentru sănătatea reproducerii,precum şi pentru oase.

Laptele integral are grăsimi care sunt necesare pentru sarcină. Dacă nu-ţi place laptele integral,puteţi include iaurtul sau brânza de vaci în dietă pentru a obţine beneficii similare. Bea un pahar de lapte integral pe zi pentru a oferi organismului doza de calciu necesar şi pentru a creşte şansele de a rămâne

.

3. Uleiul de măsline

Prezenţa grăsimilor mononesaturate din uleiul de măsline ajută la îmbunătăţirea sensibilităţii organismului la insulină şi reduce inflamaţia:ambele sunt bune pentru fertilitate.

Un studiu realizat la Şcoala de Sănătate Publică Harvard,cercetătorii au descoperit că,un aport mai mare de grăsimi mononesaturate este direct legat de numărul mare de naşteri. Aşadar,femeilecare urmează un tratament pentru infertilitate,trebuie să includă ulei de măsline în dieta zilnică.

 4. Stridiile  

Acestea sunt o sursă excelentă de zinc,un nutrient esenţial pentru cele care doresc să devină mame. Deficitul de zinc în organism,duce la perturbarea ciclului normal la femei şi acest deficit este legat direct cu pierderile de sarcini,din primele luni.

  5. Ouăle    

Ouăle conţin vitamina D,care joacă un rol esenţial în stimularea fertilităţii. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Yale,femeile infertile suferă de multe ori de deficit de vitamina D. În plus,ouăle sunt bogate în antioxidanţi şi carotenoizi care stimulează fertilitatea la femei.

Vitamina B12,acizii graşi omega-3 şi acidul folic din ou,vor reduce posibilitatea de apariţie a malformaţiilor congenitale. Trebuie să consumi până la 5 ouă pe săptămână,dacă eşti însărcinată sau dacă vrei să devii mamă în viitorul apropiat.