7 recomandări pentru a creşte IQ-ul copilului

1 59391 original jpg jpeg

Părinţii îşi doresc copii cât mai inteligenţi, cu rezultate cât mai bune la şcoală şi cu performanţe deosebite la activităţile extra-curriculare. Ştai însă că înteligenţa poate fi crescută cu ajutorul regimului alimentar?

Inteligenţa acestora este,însă,influenţată într-o bună măsură de către părinţi şi în special de mamă,în perioada sarcinii,iar mai apoi de câţiva factori simpli din programul zilnic,ca de exemplu activităţile realizate,odihna şi alimentaţia.

Iată 7 recomandări pentru a creşte IQ-ul copilului:

1.   Mamele ar trebui să consume alimente care conţin acizi graşi polinesaturaţi (Omega-3) pe perioada sarcinii:

Cercetătorii au dovedit că dacă mama consumă acest tip de alimente pe perioada sarcinii,copiii vor avea un IQ mai mare cu aproximaticv 3,5 puncte deoarece aceşti acizi nu sunt sintetizaţi în mod natural de organism şi ajută la dezvoltarea celulelor nervoase. De asemenea,odată cu creşterea copilului se recomandă introducerea în meniul acestuia a preparatelor din peşte (de exemplu somon),a nucilor sau migdalelor în formă crudă,deoarece au un conţinut bogat în Omega 3.

2.     Copiii trebuie să respecte orarul de somn corespunzător vârstei lor:

   Somnul are un rol foarte important în dezvoltarea celulelor nervoase şi a copilului în general. Lipsa de somn poate afecta anumite părţi ale creierului,în special lobii frontali,care controlează abilitatea de a lua decizii,de a forma amintiri etc. De asemenea,specialiştiisunt de părere că,dacă un copil de clasa a şasea nu doarme o oră,la momentul potrivit,creierul lui va funcţiona precum al unuia de clasa a patra.

3.     Implicaţi-l în jocuri de lectură interactivă:

Potrivit oamenilor de ştiinţă,puteţi în acest fel să creşteţi coeficientul de inteligenţă al copilului cu aproximativ 6 puncte. Totodată,lectura interactivă,pe parcursul căreia copilul îşi poate imagina că este el însuşi unul dintre personaje,este o bună modalitate de dezvoltare a vocabularului şi a creativităţii.

4.     Înscrieţi-l la grădiniţă:

Înscrierea unui copil la grădiniţă îi măreşte IQ-ul cu peste 4 puncte. Alături de alţi copii de vârsta lui,într-un mediu în care este provocat să descopere şi să înveţe,copilul îşi va contura mult mai repede abilităţi precum socializarea sau învăţarea şi se va adapta cu o mai mare uşurinţă la viitoarea etapă-şcoala.

5.    Încercaţi cursurile de muzică:

IQ-ul copiilor a fost evaluat înainte şi după cursurile de muzică şi s-a demonstrat faptul că,pentru mulţi dintre ei,lecţiile au influenţat pozitiv creşterea coeficientului de inteligenţă.

6.   Cunoaşteţi-i prietenii:

Este dovedit faptul că părinţii şi caracteristicile genetice pe care aceştia le transmit copiilor au mai puţină influenţă în dezvoltarea şi evoluţia lor ulterioară faţă de cât s-ar crede. Pe de altă parte,cercul de prieteni are o influenţă confirmată asupra comportamentului şi conturarea abilităţilor acestora

şi,pe cât posibil,este de preferat să cunoaşteţi prietenii sau persoanele cu care copiii îşi petrec timpul liber sau orele de la şcoală astfel încât să vă asiguraţi că mediul este unul benefic pentru ei.

7.    Transmiteţi-i încredere:

Într-o măsură mai mare decât adulţii,copiii au nevoie să le reconfirmaţi încrederea pe care o aveţi în ei şi în capacitatea lor de a reuşi să ducă la bun sfârşit lucrurile pe care şi le propun. Astfel,îi ajutaţi să aibă siguranţa propriilor decizii la vârsta maturităţii şi să devină responsabili pentru propriile acţiuni.

Informaţii din partea unei comunităţi de specialişti în pediatrie şi psihologie,se află pe platforma „Modelează copilăria” (www.modeleazacopilaria.ro).

Citeşte şi:

Cum dezvolţi imaginaţia copiilor

Ştii să alegi hainele copiilor?



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg