Beneficiile alăptării pentru sugari

1 68213 original jpg jpeg

Copiii care au între 1 şi 3 ani au nevoi nutriţionale mai mari decât adulţii, deoarece au un ritm accelerat de creştere şi pentru că stomacul lor este mic. De aceea, mămicile ar trebui să-şi alăptăze bebeluşii cât mai mult timp posibil.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS),împreună cu o cunoscută companie din industria alimentară,recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni şi începerea diversificării după această vârstă,continuând,în paralel,şi alăptarea.

Laptele-alimentul de bază în hrana copilului

„Laptele matern reprezintă alimentul ideal pentru sugar până la 6 luni,conţinând toţi nutrienţii necesari pentru o creştere armonioasă şi dezvoltare optimă a copilului. Alimentaţia naturală asigură un sistem imunitar sănătos şi îl protejează faţă de infecţii sau răceli. Statisticile arată că aproximativ 95-98% dintre mame îşi pot alăptă cu succes copilul,însă trebuie susţinute atât de familie,cât şi de personalul medical calificat. Laptele matern este cel mai de preţ dar pe care îl pot oferi copilului lor“,explică dr. Cornelia Preda,medic primar neonatolog,Spitalul Sanador.

Până la vârsta de 1 an,copiii au nevoie de 4 ori mai mult fier şi de 5 ori mai mult calciu,iod,vitamina A şi vitamina C decât un adult. După această vârstă,atunci când nu mai primesc lapte matern,copiii au nevoie de un lapte de creştere potrivit vârstei,care să le asigure,la fiecare masă,necesarul de minerale şi vitamine,nu un lapte care să le îngreuneze digestia,specialiştii recomandând 400-500 ml zilnic.

Alimentaţia necorespunzătoare duce la apariţia multor afecţuini

Lipsa laptelui în primii ani de viaţă poate conduce la apariţia obezităţii,a anemiei feriprive sau a deficienţelor de calciu şi vitamina D,cele mai întâlnite probleme nutriţionale în rândul copiilor şi care,netratate,se pot reflecta în starea de sănătate a viitorului adult.

“O cauză importantă a obezităţii este excesul de proteine,în primii ani de viaţa,peste nivelul optim pentru creştere,producându-se modificări în organismul celor mici. Diversificarea precoce a alimentaţiei şi hrana neadecvată vârstei (cum ar fi laptele cu un conţinut mare de proteine de slabă calitate) sunt factori de risc în dezvoltarea obezităţii “,completează  dr. Mihaela Oros,medic primar pediatru,Clinica de Pediatrie Medicover.Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg