Ce ar trebui să ştii despre dinţii de lapte
Nimic nu este mai adorabil decât zâmbetul unui copil mic! Însă, întrucât sunt temporari, dinţii de lapte sunt de cele mai multe ori negljaţi. Iată câteva lucruri importante de care e bine să ţii cont ca părinte.
· Copii au 20 de dinţi de lapte. Primii apar în jurul vârstei de 6 luni,dar în cazul unor copii ei pot creşte şi de la vârsta de 3-4 ani.
· Dinţii de lapte încep să cadă atunci când cei permanenţi încep să crească .În mod normal dinţii de lapte sunt înlocuiţi cu cei permanenţi în ritmul a doi dinţi pe an,începând cu vârsta de 6 ani. Ultimii care cad sunt molarii,care sunt înlocuiţi în jurul vârstei de 13 ani.
· Creşterea dinţilor duce la apariţia unei senzaţii de durere şi de mâncărime a gingiilor,motiv pentru care copii simt nevoia să ronţăie diverse obiecte.
Citeşte şi:
Sfaturi pentru a preveni deficienţa de fier la copii
Ştii să alegi hainele copiilor?
· Încă de la vârsta de doi ani,cei mici ar trebui învăţaţi să se spele pe dinţi şi să folosească o pastă de dinţi cu fluor.
· Laptele matern sau cel praf poate provoca apariţia cariilor la copii.
· Este recomandat ca de două ori pe an cel mic să facă o vizită la cabinetul medicului stomatolog. Astfel previi apariţia cariilor şi-ţi înveţi copilul primele lecţii ale unei educaţii dentare.