Ce faci când copilul nu te ascultă
Cel mai greu serviciu din lume este acela de a fi părinte. Căci ai de dus o luptă, mai mare sau mai mică, pentru a avea un copil deştept, cu bune maniere, dar şi plăcut de către ceilalţi.
Explică-i de ce nu este bine
Fie că vorbeşte urât,nu vrea să-şi facă temele sau nu vrea să accepte ora pe care i-ai dat-o ca să vină acasă,ai grijă să nu-i explici de ce nu este bines ă facă lucrurile acelea. Dacă îi vei spune doar un nu răspicat,cu siguranţă va încălca regula. O vorbă dulce şi o explicaţie vor aduce rezultatele dorite de tine.
Cere-ţi scuze când greşeşti
Una dintre greşelile pe care o poţi face este să vorbeşti urât sau să ţipi în faţa copilului. Dacă ai folosit un cuvânt urât cere-ţi imediat scuze,explicăţi celui mic că este ceva greşit şi că nu trebuie să imite acest comportament al tău.
Perseverenţa,cheia reuşitei
În primul rând,trebuie să-l faci să înţeleagă faptul că reuşitele apar doar în urma perseverenţei şi a dorinţei de a fi cel mai bun. Aceasta înseamnă că fiul sau fiica ta trebuie să se obişnuiască să depună efort propriu în acest sens.
De aceea,nu este bine să-ţi duci copilul la pregătire la matematicădupă prima notă proastă pe care a luat-o,ci să-l îndrumi să rezolve cât mai multe exerciţii şi să aibă răbdare. Trebuie să depună şi singur puţin efort,pentru a învăţa că,în viaţă,nimic nu vine fără muncă.
Învaţă-l să lupte
Mai exact,de când este bebeluş! Chiar se poate. Asta înseamnă să nu-i dai biberonul de la primul scâncet,ci să-l laşi să aştepte un pic. Apoi,când devine mai măricel,continuă educaţia lui în aceeaşi direcţie,căci va învăţa că nu i se cuvine totul,în chiar prima secundă a dorinţei sale.
Ai grijă să-l feliciţi de fiecare dată când,în supermarket nu a mai plâns cu lacrimi de crocodil,cerându-ţi maşinuţa x sau păpuşa z. Spunei-i că eşti mândră de el.
Mai citeşte şi: