Ce şi-ar dori pediatrul să ştii
Sănătatea copilului tău este afectată, printre altele, şi de mediul în care creşte şi se dezvoltă. Există pericole care se ascund într-unele dintre cele mai banale lucruri sau obiecte cu care cel mic intră în contact, dar de care foarte puţini părinţi sunt conştienţi.
În acest sens,medicul avertizează părinţii să fie mai atenţi la tot ce înconjoară copilul şi să conştientizeze pericolele care se ascund în mediul înconjurător,care le-ar putea afecta serios sănătatea şi dezvoltarea!
Jucăriile şi obiectele din plastic ascund chimicale periculoase
Atât jucăriile,cât şi alte obiecte uzuale din plastic cu care copilul intră în contact-cădiţă,biberoane,caserole din care mănâncă,suzeta,tacâmuri etc.-conţin BPA şi ftalati,consideraţi extrem de periculoşi pentru sănătatea celui mic. Expunerea îndelungată la astfel de chimicale predispune copilul la probleme hormonale severe sau cancer.
Sobele,şemineele şi aragazul aprins cresc riscul de intoxicaţie cu monoxid de carbon
Monoxidul de carbon este considerat de specialişti "ucigătorul silenţios şi invizibil",întrucât este insesizabil şi se împrăştie în aer,în încăperile prost ventilate sau aerisite. Riscul de intoxicaţie cu monoxid de carbon apare adesea în sezoanele reci,când se pornesc sobele,se aprind şemineele ori se ţine aragazul pornit,pentru încălzirea casei.
Este important că atunci când ai astfel de surse de încălzire în casă,să te asiguri că încăperile sunt bine ventilate,astfel încât să nu se acumuleze gaze şi să apară riscul intoxicării.
Citeşte continuarea articolului Ce şi-ar dori pediatrul să ştiipe www.copilul.ro.