Copiii care sunt îmbrăţişaţi des de părinţi sunt mai inteligenţi
Copiii care sunt îmbrăţişaţi des de părinţi au o imnuitate mai bună, se vor simţi în siguranţă, sunt mai fericiţi şi mai inteligenţi, arată o nouă cercetare.
Prin îmbrăţişare contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri, dar îi şi ajutăm să devină mai inteligenţi, arată un studiu recent realizat de Nationwide Children’s Hospital, din Ohio.
Oxitocina este un hormon cunoscut şi sub denumirea de „molecula dragostei" şi are un rol covârşitor în primul tip de relaţie pe care copiii noştri trebuie să-l dezvolte: relaţia cu mama.
Studiile din domeniu au arătat că modul în care mamele vor interacţiona cu bebeluşii nu numai în timpul sarcinii, cât şi după naştere, va influenţa considerabil modul în care aceştia vor putea dezvolta ataşamente cu cei din jur.
Citeşte şi: Cum îţi faci copilul să citească. 5 tehnici care nu dau greş
Potrivit cercetătorului Dr. Nathalie Maitre, o simplă îmbrăţişare poate face o mare diferenţă în dezvoltarea creierelor celor mici.
Astfel, bebeluşilor născuţi prematur trebuie să li se asigure atingerile, mângâierile şi prezenţa părinţilor, acestea fiind esenţiale pentru a le ajuta creierele să reacţioneze la atingerile delicate în aceeaşi manieră în care o fac şi bebeluşii născuţi la termen şi care au creat o legătură cu mamele lor încă din pântec.
La cercetare au luat parte 125 de bebeluşi, atât prematuri, cât şi născuţi la termen, prin care s-a arătat modul în care aceştia reacţionează în urma atingerilor fizice.
Citeşte şi: Cum îl înveţi valoarea banilor?
Rezultatele indică faptul că bebeluşii prematuri au reacţionat mai puţin decât cei care erau născuţi la termen. De asemenea, s-a descoperit că bebeluşii care aveau parte de mai multă afecţiune din partea părinţilor sau a angajaţilor spitalului aveau creierele mai puternice, mai dezvoltate.
Astfel, o simplă îmbrăţişare are un impact major asupra modului în care copilul se dezvoltă, de accea ar trebui ca momentele prin care ne arătăm dragostea faţă de bebeluşi să aibă loc cât mai des posibil..
Sursă: csid.ro