Copiii care sunt îmbrăţişaţi des de părinţi sunt mai inteligenţi

1 85173 original jpg jpeg

Copiii care sunt îmbrăţişaţi des de părinţi au o imnuitate mai bună, se vor simţi în siguranţă, sunt mai fericiţi şi mai inteligenţi, arată o nouă cercetare.

Prin îmbrăţişare contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri, dar îi şi ajutăm să devină mai inteligenţi, arată un studiu recent realizat de Nationwide Children’s Hospital, din Ohio.

Oxitocina este un hormon cunoscut şi sub denumirea de „molecula dragostei" şi are un rol covârşitor în primul tip de relaţie pe care copiii noştri trebuie să-l dezvolte: relaţia cu mama.

Studiile din domeniu au arătat că modul în care mamele vor interacţiona cu bebeluşii nu numai în timpul sarcinii, cât şi după naştere, va influenţa considerabil modul în care aceştia vor putea dezvolta ataşamente cu cei din jur.

Citeşte şi: Cum îţi faci copilul să citească. 5 tehnici care nu dau greş

Potrivit cercetătorului Dr. Nathalie Maitre, o simplă îmbrăţişare poate face o mare diferenţă în dezvoltarea creierelor celor mici.

Astfel, bebeluşilor născuţi prematur trebuie să li se asigure atingerile, mângâierile şi prezenţa părinţilor, acestea fiind esenţiale pentru a le ajuta creierele să reacţioneze la atingerile delicate în aceeaşi manieră în care o fac şi bebeluşii născuţi la termen şi care au creat o legătură cu mamele lor încă din pântec.

La cercetare au luat parte 125 de bebeluşi, atât prematuri, cât şi născuţi la termen, prin care s-a arătat modul în care aceştia reacţionează în urma atingerilor fizice.

Citeşte şi: Cum îl înveţi valoarea banilor?

Rezultatele indică faptul că bebeluşii prematuri au reacţionat mai puţin decât cei care erau născuţi la termen. De asemenea, s-a descoperit că bebeluşii care aveau parte de mai multă afecţiune din partea părinţilor sau a angajaţilor spitalului aveau creierele mai puternice, mai dezvoltate.

Astfel, o simplă îmbrăţişare are un impact major asupra modului în care copilul se dezvoltă, de accea ar trebui ca momentele prin care ne arătăm dragostea faţă de bebeluşi să aibă loc cât mai des posibil..

Sursă: csid.ro



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg