Copiii din Lacul Tei şi-au serbat ziua cu fotografii vechi şi desene pe asfalt

De 1 iunie, un grup de prieteni şi vecini din cartierul bucureştean Lacul Tei a organizat un eveniment în Parcul Circului: concurs de desene pe asfalt şi expoziţie cu fotografii de epocă.

Cum poate fi marcată,în mod original şi plăcut,Ziua internaţională a copilului? Câţiva prieteni şi vecini de cartier,reuniţi sub umbrela Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei,şi-au suflecat mânecile şi au organizat o duminică în aer liber,dedicată celor mici – dar şi memoriei unui cartier cu o istorie bogată.

Poze de la rude

De 1 iunie,după două zile de ploaie,micuţii însoţiţi de părinţi au fost întâmpinaţi,dis-de-dimineaţă,în Parcul Circului,  „la scările mari“,  de o expoziţie originală:de sfori legate de trunchiurile copacilor,au fost prinse cu cleşte de rufe fotografii de epocă. Imaginile au fost strânse,cu răbdare,de la cunoştinţe,de la rude,de către cei din Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei, şi clasificate în funcţie de ariile de interes:fotografii cu clădiri reprezentative,cu personaje uitate,cu obiective industriale dar şi cu episoade din perioada interbelică.

În acest fel,privitorii au primit în dar o bucăţică din spiritul locurilor în care astăzi trăiesc,muncesc şi învaţă.  Mulţi s-au arătat uimiţi de istoria bogată a Lacului Tei- după cum o atestă descoperirile arheologice din epoca bronzului (Cultura Tei),perioada daco-romană,dar şi minunăţiile arhitectonice şi tehnice ale Palatului Ghica şi ale Morii lui Assan.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

Diplome şi dulciuri

După un tur de „privit poze„,cei mici s-au concentrat pe activităţi mai amuzante:desene pe asfalt,despre nuferii roz ai Parcului Circului sau alte subiecte,la alegere.

simeon stalpnicul png

La final,toată lumea s-a delectat cu dulciuri şi sucuri,şi au fost împărţite diplome. Evenimentul – care face parte dintr-o serie mai amplă de acţiuni,intitulate „Istorie şi Tradiţie în Lacul Tei”- nu ar fi fost posibil fără entuziasmul celor din cartier,fără sprijinul Centrului de Resurse pentru Participare Publică,  Fundaţiei „Dan Cristian Popescu”,partener de nădejde fiind şi Şcoala gimnazială nr. 31.

simeon stalpnicul png

Citeşte şi:

De la ce vârstă îi dai copilului telefon mobil?

Îl stresează şcoala. Ce să fac?